Dit is de reden waarom sommige mensen een veel knappere partner hebben

Single & daten door Lisa_V

Echte schoonheid zit van binnen, maar stiekem spelen looks toch ook wel een grote rol. We kennen allemaal wel koppeltjes waarbij de uiterlijke schoonheid niet helemaal eerlijk is verdeeld. Maar hoe komt dat toch? 
 
Laten we eerlijk zijn, als we op zoek zijn naar onze ware Jacob hebben we vaak hoge eisenlijstjes. Onze ultieme droomman moet lief, knap, slim, spontaan, sportief en ga zo maar door zijn. Onbewust vallen we vaak op iemand die op ons lijkt. Toch zijn er ook stelletjes waarvan iedereen zich stiekem afvraagt hoe zij ooit bij elkaar terecht zijn gekomen. Psychologen van de University of Texas en de Northwestern University hebben onderzocht waarom sommige mensen een partner hebben die veel knapper is. 
 

Lovers and friends
De onderzoekers vroegen aan 167 heteroseksuele koppels hoelang ze elkaar al kenden en of ze al vrienden waren voor ze begonnen te daten. En wat bleek? Stelletjes die elkaar niet of nauwelijks kenden voordat ze gingen daten waren vaak even aantrekkelijk. Maar koppels die al bevriend waren voor dat ze gingen daten hadden vaak grote verschillen qua uiterlijk.

Uiterlijk minder belangrijk
Grote kans dat koppels waarvan de ene net iets aantrekkelijker is dan de ander ooit zijn begonnen als vrienden. Volgens de onderzoekers ontdekken mensen unieke informatie als ze via via iemand leren kennen. Als we iemand net leren kennen zijn we geneigd om alleen naar uiterlijk te kijken. Maar als je iemand al langer kent dan wordt het uiterlijk steeds minder belangrijk en heb je ineens veel meer oog voor bijvoorbeeld zijn hilarische opmerkingen.

Vind jij uiterlijk in een relatie belangrijk?