Dingen die je moet opgeven als je moeder bent

Lifestyle door Sascha
Mama’s zijn de fijnste wezens op aarde, maar toch hebben ze het af en toe retezwaar. Zodra je namelijk aan het moederschap begint, zijn er een hoop dingen die je op zal moeten geven. Je slaap bijvoorbeeld, of een zorgeloos leventje.

 
Een kind krijgen is natuurlijk het mooiste en bijzonderste wat er is, maar na drie jaar hoop jij toch ook wel eens een keertje een nachtje door te kunnen slapen. Ook je make-upje wil nog wel eens verslonzen. De volgende dingen geef je op als je moeder bent. Maar hé, je krijgt er wel een fijn en mooi kindje voor terug.


Slaap

Terwijl jij een slaapliedje voor je kindje aan het zingen bent, gaap jij er tegelijkertijd zelf ook op los. Al nachten achter elkaar heb jij een slechte nachtrust gehad. Minstens drie keer moet jij je bed uit omdat meneer de baby honger heeft of niet kan slapen. Dat je minder slaap zal hebben zodra je een kind hebt, moge duidelijk zijn.
 
Lichaam
Jij bent veel te druk met het verschonen van luiers, eten geven en zorgen dat je kindje geen gekke dingen doet. Tijd om je even naar de sportschool te begeven is er niet. Vandaar dat je ook je lichaam even on hold moet zetten. Geeft niks, hoort erbij. Maar sommige vrouwen kunnen hier wel flink van balen.
 
Vrienden
Ook zal het ook wel eens voorkomen dat je een hapje eten met je vrienden moet laten schieten omdat je op de kleine moet passen. Maar zeg nou zelf, als je eenmaal met dat mannetje op de bank bent geploft, is er toch uiteindelijk niks fijners dan dat? Die vrienden wachten wel even! No problemo.
 
Net huis
Dat nette huis waarin alles perfect was stond, is nu een heuse ravage geworden. Als zo’n kleine ook maar één stapje kan zetten, is het gedaan met de netheid in het huis. Alles is interessant, vooral de dingen die niet mogen. En weet je, zo ben jij ook ooit geweest en een net huis is echt niet per se een pre, toch?


Zorgeloos leven

Zodra de kleine geboren is, is er geen sprake meer van een zorgeloos leventje. Je kindje is namelijk je alles waar niks mee mag gebeuren. Is het een meisje, dan mag ze later absoluut niet ’s nachts nog op de fiets stappen. Is het een jongetje, dan mag hij op voetbal maar wel mét bescherming overal waar dat maar mogelijk is.
 
Kleding
Soms is er even geen tijd om de meest fashionable outfit uit de kast te trekken. Jij hebt dan liever een buideltas om je middel met melkflessen, spenen en luiers. Geen high fashion, want jij hebt hele andere dingen aan je hoofd. Don’t worry, zodra je kind wat ouder is keert de rust weer terug en kun jij je weer lekker focussen op die leuke items die in de kast hangen.
 
Jezelf
Moeders zijn heel goed in het wegcijferen van zichzelf. Haar kind staat op nummer één en ze heeft daar alles voor over. Eigenlijk is dit zoiets moois. Let wel op dat je genoeg aan jezelf blijft denken. Jij mag er ook zijn!
 
Wat zijn volgens jou nog dingen die je opgeeft als je moeder bent?