Lage batterij angst is écht een ding

Lifestyle door Sascha
Een leven zonder telefoon is in 2016 compleet ondenkbaar. Er is dan ook bijna geen slechter gevoel dan kijken naar je telefoon en je realiseren dat hij bijna leeg is. Oh, oh oh… Wat zijn we toch een stelletje telefoonverslaafden!

 
Je staat op het station met flinke haast. Nog snel wil jij even je reistraject checken. Shit! Je telefoon is leeg en valt uit. Een heuse hartverzakking overvalt je, want wat moet je in godsnaam met je leven zonder bruikbare telefoon?! Don’t worry, dat angstige gevoel is zo abnormaal nog niet. Je bent niet de enige!


Paniek in de tent!

Volgens een recent onderzoek, uitgevoerd door LG Electronics, is die lage batterij angst een best wel reëel iets dat veel mensen beïnvloedt. Het bedrijf deed onderzoek door middel van een aselecte steekproef waarbij meer dan 2.000 smartphone-gebruikers in de VS onder de loep werden genomen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat negen op de tien ondervraagden een gevoel van paniek ervaart zodra de batterij van hun telefoon onder de 20 procent daalt.
 
Alles voor een oplader
Uit de enquête bleek ook dat 32 procent van de mensen in staat is om letterlijk álles te laten vallen zodat ze zo snel mogelijk naar huis kunnen om hun telefoon op te laden. 22 procent drinkt een drankje om stiekem hun telefoon even op te kunnen laden. Last but not least is 39 procent niet bang een lader aan een vreemd iemand te vragen en 35 procent leent gewoon stiekem even dat schaarse draadje. Oepsie! Misschien moeten we toch maar eens wat gaan doen aan die telefoonverslaving…
 
Ben jij ook enigszins geschrokken van deze percentages?