Lifestyle
Lifestyle

Wait, whát?! Mannen maken zich drukker om hun uiterlijk dan vrouwen


Heb ik geen lippenstift op mijn tanden, zit mijn kapsel recht en heb ik geen rare mascarastrepen op mijn wang? Check, check, dubbelcheck! Wij vrouwen maken ons vaak druk om dat uiterlijk, maar mannen kunnen er blijkbaar ook wat van!

Natuurlijk maken we ons allemaal weleens zorgen over hoe we eruit zien, dat is hartstikke normaal. Het is oké om onzeker te zijn. Toch kan je weer opgelucht ademhalen als je twijfelt over die ene pukkel op je neus, want er zijn mensen die nóg twijfelachtiger over hun uiterlijk zijn dan jij. Dat zijn namelijk mannen! Wow, wacht, mannen, écht waar?!
 

 
The looks
Volgens een nieuw onderzoek maken mannen zich meer zorgen over hoe ze eruit zien dan dat vrouwen dat doen. Bizar, want hoe vaak komt het nou voor dat je lover langer voor de spiegel staat dan jij? Blijkbaar is je wederhelft toch bezorgder om zijn looks dan jij. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 12000 Amerikanen tussen de 18 en 65 jaar. De studie bekeek hoe tevreden mensen zijn met hun uiterlijk en gewicht ten opzichte van de algemene kwaliteit van het leven. 
 
Kilootje meer of minder
Het aantal kilo’s op de weegschaal bleek een belangrijke maatstaf voor het algemene geluksgevoel. Klopt, dat wisten wij natuurlijk allang! Schieten die cijfertjes op de weegschaal omhoog, dan daalt ons gevoel van eigenwaarde vaak nog veel harder. Een veel verrassender resultaat is dus dat mannen zich onzekerder voelen over hun uiterlijk dan vrouwen. Gunnen we hem de volgende keer toch maar zijn momentje voor de spiegel…

Deelt jouw lover vaak zijn onzekerheden over zijn verschijning?