Lifestyle
Lifestyle

Aii! Dit doet corrigerend ondergoed met je lichaam


Shapewear is een uitkomst als je die extra vetrolletjes bij je heupen wil wegmoffelen. Een paar kilootjes meer of minder vallen dan niet zo op, ideaal toch?! Alhoewel… Corrigerend ondergoed doet niet alleen maar goed voor je lichaam.

Stiekem willen we er maar wat graag een stuk strakker en fitter bijlopen, maar die grote liefde voor eten en urenlang series kijken gaan daar helaas niet echt mee samen. Als je een feestje hebt en je jezelf in een loeistrakke jurk moet wurmen, is shapewear je grootste vriend. Misschien is dat toch niet zo’n heel goed plan, want het blijkt dat corrigerend ondergoed meer doet voor je lichaam dan alleen je vetjes verbergen…
 

 
Darmen in de knoop
We gooien het grote woord er maar gelijk uit: lingerie die je lichaam gladstrijkt en tijdelijk super hot maakt, is niet bepaald goed voor je lichaam. Gastrologen houden zich bezig met het maag- en darmstelsel in je lichaam en zijn het er dan ook over eens dat je organen veel te strak ingesnoerd worden. Een strak niemendalletje zorgt ervoor dat je darmen niet meer goed kunnen samentrekken en dat is slecht voor je spijsvertering. Resultaat: een opgeblazen gevoel, alsof je veel te veel gegeten hebt en de knoop van je broek die op springen staat.
 
Gevoelloze benen
Ook je favoriete hoge skinny jeans zou volgens gastrologen de boosdoener zijn van je verstrikte darmen. Daarnaast gaat je ademhaling een stuk sneller en dat kan er zelfs voor zorgen dat je gaat hyperventileren. Last case horror scenario: loeistrak ondergoed en een skinny jeans kunnen zelfs gevoelloosheid in je benen opleveren. Toch hoef je niet gelijk je shapingwear en lievelings skinny in de vuilnisbak te kieperen, want zo lang je je niet dagelijks in zo’n strak korset wurmt is er weinig aan de hand. Pfieuw! Dat lucht op.

Draag jij vaak corrigerend ondergoed?