Dit herken je als je altijd jonger wordt geschat

Lifestyle door Sabine
Je moeder lacht van oor tot oor wanneer haar collega denkt dat ze 48 jaar is wanneer ze daadwerkelijk al 55 is. Jij daarentegen ergert je rot wanneer voor de zoveelste keer naar je ID-kaart wordt gevraagd. 
 
Iedereen om je heen wil vaak oud worden, maar niet oud zijn. De eeuwige jeugd is voor velen heel wenselijk, maar jij bent er soms wel een beetje klaar mee dat je altijd een stuk jonger wordt geschat dan je bent. 
 
Je moet altijd je legitimatie laten zien 
Jij staat met je vriendinnen wortel te schieten voordat er eindelijk wat beweging in de rij komt. Wanneer de ingang in zicht is, ben je blij dat je eindelijk naar binnen kunt. Je vriendinnen gaan je voor en wanneer ook jij eindelijk over de drempel lijkt te kunnen stappen, word je tegengehouden door de uitsmijter. ‘Legitimatie, alsjeblieft.’ De partyspirit zakt je spontaan in de schoenen. 
 
Écht?!
Wanneer je nieuwe mensen ontmoet en ze vragen naar je leeftijd, krijg je vaak een verontwaardigde blik. Vaak gevolgd met een onbenullige opmerking. ‘Echt?!’, ‘Ik zou écht niet zeggen dat je ouder bent dan ik’ en ‘Ik had je minstens 5 jaar jonger geschat’ zijn kreten die allemaal de revue meerdere keren hebben gepasseerd. Ja, echt. 


Je wordt versierd door veel te jonge jongens
Wanneer je in een club bent en geniet van de muziek, komt er nog weleens een jongen jouw kant op. Oké, jij bent ook niet altijd de beste in leeftijd schatten, maar het exemplaar dat nu jouw kant op komt, is overduidelijk jonger dan jij. Maar dat wordt wel heel zuur duidelijk wanneer je van hem hoort dat-ie net mag drinken…. 
 
Straatverkopers wimpel je af 
Het is vaak vervelend dat je zo’n zes jaar jonger wordt geschat dan je bent, maar er jonger uitzien hoeft niet altijd nadelig uit te pakken. Zo schud jij die vervelende straatverkopers zo van je af door te vertellen dat je nog maar 17 jaar bent. Dat stomme abonnement mogen ze niet verkopen aan minder jarige. Soms werkt het. Soms niet want opeens hebben ze door dat je wél ouder bent. Fijn. 
 
Je vriendinnen worden aangezien als je oudere zussen 
Wanneer je samen met een vriendin voor het eerst ergens komt, zijn mensen toch vaak benieuwd wat je van elkaar bent. Jullie zijn even oud en voor jou spreekt het eigenlijk voor zich dat jullie worden aangezien voor vriendinnen. Toch denken vreemden vaak dat je bestie je oudere zus is. Nou ja, wel leuk dat ze denken dat jullie zusjes zijn. 
 
Domme vragen
‘O, je werkt al? Wil je niet nog naar het HBO?’ Dat heb ik gedaan, bitch. Het is dan niet het meest tactische antwoord, maar je denkt het wel. Je krijgt  vooral een hoop ´snuggere´ vragen naar je hoofd geslingerd wanneer je jong lijkt en al een kind hebt. Je wilt niet weten hoeveel mensen zonder het schaamrood op hun kaken aan je vragen of het een ongelukje was. 


 
Je wordt altijd aangezien voor de stagiaire 
Je werkt binnen een leuk bedrijf en je bekleedt ook nog eens een leuke functie. Zo af en toe moet je natuurlijk naar borrels of eventen om je netwerk wat uit te breiden. Maar erg veel zin in een gezellig praatje met het hoofd communicatie van een ander groot bedrijf heb je niet meer wanneer ze vraagt of je de stagiaire bent. 
 
Van welke dingen heb jij regelmatig last?