Mannen worden na hun scheiding een stuk dikker dan vrouwen

Lifestyle door Elsemieke

Nu je knettergek bent op je boyfriend, kun je je niet voorstellen dat jullie ooit uit elkaar zullen gaan. Als het dan toch ooit zover komt begraaf je jezelf tussen repen XL-chocolade, met de nodige extra kilo’s tot gevolg. Toch niet!

Dat een scheiding niet veel goeds doet voor je gezondheid hadden we wel verwacht. Hallo wijn- en schransavondjes met je vriendinnen! Je moet je ei toch ergens kwijt en een flinke portie suiker en alcohol helpt daar zeker bij. Volgens een nieuwe Engelse studie pakken vrouwen dit toch op een andere manier aan en zijn het juist de guys die er na hun scheiding de nodige kilo’s bij aan eten. Wat?!
 
 
Een pondje meer
Een mislukt huwelijk heeft dus blijkbaar meer invloed op de gezondheid van mannen dan bij vrouwen. Verse single mannen komen na hun scheiding flink wat kilo’s aan. De studie is gedaan tussen 1993 en 1997 en daarna nog een keer tussen 1998 en 2002. Uit de resultaten van het eerste onderzoek bleek dat 89 procent van de mannen en 78 procent van de vrouwen was getrouwd. Drieënhalf jaar later was 2,4 procent van de mannen en 4,5 procent van de vrouwen weer gescheiden, uit elkaar gegaan of weduwe geworden.
 
Ongezonde gewoontes
Na elk onderzoek werden de deelnemers gevraagd naar hun eetgewoontes. De verse single guys aten elke dag 25 procent minder groente en fruit en daarbij aten ze sowieso een stuk minder gevarieerd. En dat terwijl vrouwen hun eetpatroon na hun scheiding niet duidelijk zichtbaar veranderden. De geïnterviewden zijn geboren tussen 1920 en 1960. Niet zo gek dus dat ze niet weten hoe ze voor zichzelf moeten zorgen, ze waren eraan gewend dat de vrouwen in hun leven voor hun eten zorgden en de boodschappen deden. De hoogste tijd om hun eigen boontjes te doppen! En dat bedoelen we letterlijk.

Voor de verse single ladies: vind jij het moeilijk om goed voor jezelf te zorgen?