Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Het is bewezen: vreemdgangers laten het niet bij één keer


Mister loverlover bedroog je een hele tijd geleden, maar je vergeeft het hem omdat het écht eenmalig was. Hij was immers heel erg dronken, zat middenin een identiteitscrisis en ‘het zal echt nóóit meer gebeuren.’ Yeah right…
 
Als je boyfriend je in het verleden al eens heeft bedrogen ben je waarschijnlijk wel op je hoede, maar je wil hem ook weer niet te erg controleren. Het vertrouwen in hem heeft een flinke deuk opgelopen en dat heeft tijd nodig om te herstellen. Maar of dat wel zinvol is? Uit een studie, gepubliceerd in Archives of Sexual Behavior, blijkt namelijk dat wie ooit al eens is vreemdgegaan, dat later vaak nog eens doet.
 

Bron
 
Vreemdgangers
Voor het onderzoek werden 783 mannen en vrouwen ondervraagd die allemaal al lang een relatie hadden op het moment dat de studie werd uitgevoerd. De opvallendste uitkomst van het onderzoek is dat 30 procent van de mensen die weleens heeft gecheat, ook is vreemdgegaan bij hun huidige partner. Bij de deelnemers die nog nooit van twee walletjes hebben gegeten is ‘maar’ 13 procent vreemdgegaan bij zijn of haar huidige partner. En nee ladies, dat is niet alleen bij mannen het geval. Oeps! 
 
It’s getting better 
Blijkbaar is de drempel om het nog een keer te doen een stuk minder hoog als je ooit al eens bent vreemdgegaan. Maar dat betekent volgens de studie niet dat mensen niet kunnen veranderen. Als jij of je lover eerlijk jullie fouten toegeven en daar oprecht spijt van hebben, is de kans groot dat het bij één keer blijft, zijn de onderzoekers van mening. Maar liefst 70 procent van de mensen die ooit is vreemdgegaan is daarna wél trouw gebleven. Pfieuw!

Ben jij weleens vreemdgegaan?