Waarom we altijd te veel meenemen op vakantie

Reizen door Lisa_V
Yes, we hebben er weer een jaar naar uitgekeken: vakantie! Maar voor dat we heerlijk kunnen genieten van zon, zee, strand en lekker eten moeten we eerst nog even onze koffer inpakken. En dat lijkt elk jaar toch even net meer werk.

Inpakstress! Vakantie hoort leuk te zijn en voorpret is een van leukste dingen. Maar op een of andere manier is het toch altijd weer een hele opgave om je koffer in te pakken. Want als je een ding natuurlijk niet wilt is dat je moet bij betalen op het vliegveld, of nog erger dat je koffer open knalt en je roze niemendalletjes over de bagageband rollen. 
 

Bron
 
Omdat we er op elke vakantiefoto weer anders uit willen zien.
 
In Nederland gebruik je alleen een beetje eyeliner, mascara en lippenstift, that's it. Maar als we op vakantie gaan hebben we de neiging om onze gehele beautybox inclusief 10 verschillende kleuren nagellak. Niet nodig! Lak je nagels van tevoren en neem één potje mee.
 
Omdat we vrouwen zijn. We willen er gewoon altijd tiptop uit zien.
 
Sportkleding, voor het geval dat... Nee nee, in Nederland bezoeken we de sportschool al bijna nooit. Dus ook op vakantie heb je je sportbeha echt niet nodig.
 
We nemen voor drie kilo mee aan sieraden. Armbandjes, kettingen en oorbellen. Bespaar jezelf de moeite, als het zo warm is heb je waarschijnlijk niet eens zin om alles te dragen.
 

Omdat we te veel schoenen meenemen. Als je gaat flaneren op de Spaanse boulevard wil je er natuurlijk wel een beetje fatsoenlijk uit zien. Maar twee paar hakken is meer dan genoeg. Waarschijnlijk loop je de rest van de week toch op slippertjes.
 
Lange broeken... Eerlijk hè, hoe vaak draag jij een lange broek op vakantie? Precies. Trek in het vliegtuig een beetje een leuke lange broek aan en mocht de zon nou wegblijven dan kun je die nog altijd uit de kast halen.
 
Sandalen en sokken, do we need to say more? Drie paar sokken is genoeg.
 
Omdat we niet voor niets stad en land hebben afgezocht naar al die perfecte zomerjurkjes. In Nederland hebben we ze nog nooit aan kunnen doen, dus reken maar dat ze nu allemaal mee gaan in de koffer.
 
Omdat we bang zijn dat we ineens worden uitgenodigd op een luxejacht en in galajurk moeten verschijnen. Dus nemen we maar onze galajurk mee.
 
Neem jij ook altijd te veel mee op vakantie?