Dingen die vrouwen herkennen die houden van bankhangen

Vrije tijd door Sabine

Natuurlijk houden we van diamanten, maar girls best friend is vaak toch echt de bank. Een avondje bankhangen staat elke dag hoog op onze prioriteitenlijst. Dat kunnen we gewoon niet overslaan. 
 
Jij hebt je kont op duizenden banken laten rusten, maar die oude bank in jouw woonkamer zit toch het allerlekkerst. Logisch dat je er bij thuiskomst nauwelijks meer van afkomt. Deze dingen komen je herkenbaar voor als jij en je bank onafscheidelijk zijn. 
 
De afstandsbediening van de tafel pakken, die een meter van je verwijderd is, is een onnatuurlijke opgave. Veel. Te. Ver. 
 
En wanneer je van je zitvlak komt om de afstandsbediening te pakken, blijf je met één voet op de bank. Jij zal sowieso niet geheel de bank verlaten. 
 
Jij valt regelmatig in slaap op de bank. Het is toch eigenlijk een beetje je tweede bed met dat zachte kussen en fluffy dekentje. 
 
Wanneer je dan een tukkie hebt gedaan op de bank, word je wakker met pijn in je nek. Ja, die houding die je aanneemt op de bank is nu niet bepaald de meest ergonomische.  
 
Avondeten doe jij ook graag op de bank. 
 
Wanneer jij een nieuwe bank nodig hebt, zoek jij altijd een die makkelijk schoon te maken is. Door jouw avondeten op de bank te nuttigen is het noodzakelijk dat je dat ding eens in de zoveel tijd kunt wassen.  
 
Je baalt wanneer je visite hebt, want dan zul je overeind moeten blijven zitten op de bank. Dat terwijl een bank toch is om op onderuitgezakt te liggen? 
 
Jij hebt er een hekel aan wanneer je vriend naast je op de bank wil zitten terwijl jij lekker languit ligt. Ja, hij probeert dan begripvol je benen weer op zijn schoot te leggen, maar er zit nu toch een knik in je been. Kortom: je ligt lang niet meer zo lekker. 
 
De bank van een ander zit nooit zo lekker als die van jou. 
 
Een bank is volgens jou pas echt een bank wanneer het minstens een driezits is. Een tweezits is een breed aftreksel van een stoel. Niet gemaakt om op te hangen dus. 
 
Wanneer jij iets kleins kwijt bent, check jij altijd als eerst de groeven van de bank. Jij brengt zoveel tijd door op de bank, waardoor de kans best groot is dat je daar iets bent verloren. 

Wanneer je in een meubelwinkel bent, móet je op elke bank zitten die je tegenkomt. Of je nu een nieuwe bank nodig hebt of niet, je wilt even checken of er een klik is. 
 
Wanneer je een lange dag moet werken, baal je dat je tussen de middag niet even ergens op een bank kunt liggen. Die lunch kun je half liggend ook wel naar binnenwerken. 
 
De kruimeldief bewaar jij naast je bank. Zo kun je de chipsresten meteen wegzuigen wanneer je weer eens een zak hebt opengetrokken tijdens je bankhangsessie. 
 
Wanneer je thuiskomt van je werk, ben je nog weleens geneigd om pizza te bestellen. En daar geef je ook vaak aan toe. Het stomme vind je alleen dat je moet opstaan wanneer de deurbel gaat en de pizzabezorger je de pizza niet overhandigt terwijl jij nog lekker op de bank zit. Balen. 

Wat vind jij het geweldigst aan bankhangen?