Dit herken je als je vroeger met je ouders ging kamperen

Vrije tijd door Elsemieke

Je moeder hield de wegenkaart standaard op de kop en je vader mopperde bij elk punt waar tol betaald moest worden. Yep: de zomer is weer aangebroken! Tijd om terug te blikken op die ‘heerlijke’ kampeervakanties met je ouders.
 
De zomervakantie: zes of meer heerlijke lange weken waarin je he-le-maal niets deed. Nou ja, behalve dan met je ouders mee naar de camping. Of die nu in Frankrijk, Spanje of gewoon in eigen land was, pret had je (bijna) altijd. 

 
Urenlang in het veel te grote zwembad dobberen met je opblaaskrokodil. Om vervolgens poepiebruin te worden, dat wel. God, we miss that. 

Rondlopen in je bikini, óók als het regende. Juist als het regende, lekker door de plassen rennen. Je vermaakte je hoe dan ook wel. Ook al betekende dat je dan de volgende dag met een loopneus rond moest lopen.
 
Douchen in cabines die door veel te veel mensen werden gebruikt. Je moest absoluut met teenslippers douchen, anders liep je schimmel op door de ondefinieerbare plakkerige goedjes op de grond én aan de muren. 
 
Als je een ongelukkige vogel was die niet naar het buitenland op vakantie ging kreeg je nogal eens een plensbui over je hoofd. Dan moest je je zien te vermaken met spelletjes Rummikub in de tent. Mét grote voorraad snacks.
 
Je at minimaal drie keer per week macaroni van plastic bordjes. Want dat was zo lekker goedkoop en makkelijk om te maken. 
 
Sowieso dronken jullie uit plastic glazen en at je alles van plastic bordjes. Limonade, melk, cola. Echt niet dat je ouders het overwogen om fatsoenlijk servies voor op de camping te kopen. Dat zou maar stuk gaan.

 
Je moeder had één regel: zij kookte, jij deed de afwas. Was je vader het roerend mee eens, want hij was immers al met de zware taak belast van eieren bakken in de ochtend. Dus sleepte je jezelf elke avond met verse tegenzin naar de afwasruimte. 
 
Met je nieuwbakken vriendinnetjes op ontdekkingstocht. En aan het eind van de vakantie moesten je ouders en die van je vriendinnen vol trots komen kijken naar jullie optreden bij de mini playbackshow. How cute!
 
Slapen in een veel te heet tentje. ’s Ochtends brandde je je tent uit van de hitte en als je de pech had in Nederland op vakantie te gaan dan lag je ’s nachts te bibberen van de kou. Hallo dikke winterjassen en badlakens!
 
Als kind werd je standaard gebombardeerd tot chef broodjes halen. Je ouders wilde standaard om negen uur ontbijten. En vroeg dat je het vond! Nu zou je er een moord voor doen om elke dag zolang te mogen uitslapen.
 
Als je niet gezegend was met broertjes en zusjes waarmee je de camping onveilig kon maken moest je jezelf maar zien te vermaken. Met je berg speelgoed kwam je de vakantie door. 

Wat herinner jij je nog van de kampeervakanties met je ouders?