Seks & relaties / Relaties
Relaties

Waarom de sportschool beter is dan een man

Sporten is goed voor je. Dat weet je. Het houdt je lichaam fit en endorfine maakt je gelukkig. Een relatie daarentegen maakt je ook gelukkig. Tenminste, vaak is dat het geval. Toch vinden we de sportschool stiekem beter dan een man. 
 
Mannen, we kunnen niet zo goed met ze, maar ook niet zonder ze. Voor de sportschool geldt ditzelfde principe ook wel. Je kijkt er nooit naar uit om hem weer te zien, maar als je er bent, zorgt die stevige workout er wel voor dat je een beetje in shape blijft. En als we héél eerlijk zijn, vinden we de sportschool beter dan een man. 
 
Je kunt ‘m makkelijk opzeggen 
Wanneer je klaar bent met je spotschoolabonnement, zeg je ‘m gewoon op. Wanneer jij echter klaar bent met je relatie, zet je er niet zomaar een punt achter. Er gaat vaak een boel getwijfel aan vooraf en wanneer je de knoop hebt doorgehakt, kan het erg lastig zijn om het gesprek aan te gaan.
 
Het is oké als je ‘m een maand niet ziet 
Hoewel je zielsveel van je vriend houdt, is het ook wel fijn om even wat tijd voor jezelf te nemen. Maar ja, heel leuk vindt vriendlief het niet wanneer je hem al een week niet hebt gezien. Laat staan wanneer je elkaar een maand niet ziet! Dan is het trammelant. De sportschool daarentegen mist je niet zo erg als je er een maand niet bent geweest. 
 
Hij maakt je niet dik
Chippie hier, chocoreepje daar. Bij je vriend op de bank gaan de lekkernijen er wel in. Zelf kun je op zich wel nee zeggen tegen die lonkende reep chocola in de winkel, maar als je vriend naast je ploft met een reepje Tony Chocolony, wordt dat wat lastiger. In de sportschool verbrand je tenminste calorieën en loopt degene naast je niet te zwaaien met een calorierijke snack. 
 
Je hoeft er maar een uurtje te zijn
Als je je een uur lang in het zweet hebt gewerkt in de sportschool, is het heel acceptabel dat je je biezen al weer pakt en naar huis gaat voor die welverdiende douche. Als je na een uurtje je vriend alweer gedag kust, zal hij waarschijnlijk wat minder blij zijn. Een uurtje maar? Hij wil dat je veel langer blijft. 
 
Het maakt niet uit hoe je eruit ziet 
Je vriend vindt het ook geen probleem om jou een keer in je out of bed look te zien, maar hij vindt het ook leuk om jou opgedoft te zien. Elke keer die trainingsbroek en knot bovenop je hoofd is niet hoe hij jou dag in dag uit wil zien. De sportschool daarentegen kan het niets schelen dat je met een blotenbillengezicht aan het trainen bent en je trainingslegging al een beetje verkleurd is. Zelfs van die ongeschoren benen zegt-ie niets! 

Je weet precies hoeveel geld hij je kost per maand
Een sportschoolabonnement is elke maand even duur, tenzij je natuurlijk voor een upgrade hebt gekozen. Anyway, je weet van te voren altijd hoeveel je ervoor betaalt. Hoeveel je relatie gaat kosten weet je alleen niet. Dan opeens heb je een etentje van zijn tante en wil je niet met lege handen aankomen en wordt er een bosje bloemen aangeschaft. Of blijkt opeens zijn vader jarig te zijn… Je kunt voor je schoonvader helaas niet aankomen zetten met een cadeautje van 5 euro. Duur hoor, die relaties. 

Waarom vind jij de sportschool zo fijn?