Lifestyle
Lifestyle

Waarom je absoluut niet zonder je stiefzusje kunt

 
In het begin zat je niet te wachten op de nieuwe vlam van je vader, maar inmiddels ben je 180 graden bijgedraaid. De nieuwe verovering bleek erg mee te vallen en het leukste van dat: je hebt er een leuk stiefzusje aan overgehouden! 
 
Wees eerlijk, toen je vader je voorstelde aan zijn nieuwe vriendin en haar dochter, stond je niet te trappelen op een paar extra familieleden. Inmiddels is dat wel anders en doe je de leukste dingen met je stiefzusje. Van winkelen tot urenlang roddelen tijdens een slaapverwekkend familiediner: dit is waarom je absoluut niet meer zonder je stiefzusje kunt!
 
Lekker vrijlaten
Je hoeft je geen zorgen om haar te maken. Wanneer je eigen zusje plots besluit allerlei wilde avonturen te gaan beleven, is daar ergens toch je 'grote zussen'-hart die dat doodeng vindt. Van je ouders moest en zou je altijd een oogje in het zeil houden wat betreft je zusje. Dat zit er toch nog altijd in. Gelukkig zijn die zorgen bij je stiefzusje toch een stuk minder aanwezig, je kunt gewoon simpelweg blij voor haar zijn.
 
Frustraties uiten
Jullie kunnen onbeperkt roddelen over je vader. Of over je moeder natuurlijk, het hangt ervan af wie van je ouders de nieuwe relatie heeft. Wanneer de nieuwe vriendin van je vader een dochter heeft, is zij de uitgelezen persoon om je frustraties over hem mee te bespreken. Zeker wanneer zij bij hem is ingetrokken zijn er genoeg gezamenlijke dingen waar jullie allebei mee struggelen.
 
Partner in crime
Je hebt altijd een maatje voor saaie familieaangelegenheden. Je stiefzusje is in feite je partner in crime op momenten wanneer het hard nodig is. Als je vader je weer eens meesleept naar de verjaardag van een vage oudtante is de kans groot dat je stiefzusje daar ook bij aanwezig is. En dan is het lachen geblazen. Zo erg zelfs dat de arme dame op leeftijd vraagt of jullie je alsjeblieft ergens anders willen gaan vermaken. Prima, terrasje pakken dan maar?


Bron
 
Dubbele kledingkast
Zeker wanneer je een stiefzusje hebt die maar een paar jaar jonger is dan jij heb je er in feite een extra kledingkast bij. Hartstikke handig toch? Als je gezegend bent met een fijne band met je stiefzusje heb je de mazzel om af en toe wat leuke kleding van elkaar te lenen, scheelt ook nog eens in de kosten. En wie weet dat ze het wat makkelijker door de vingers ziet dat je haar favoriete jurkje steeds leent omdat je toch haar grote stiefzus bent… Oeps, de volgende keer leg je het direct terug. Beloofd. 

Advies geven
Het voelt misschien of jij en je zusje een familieband hebben, toch delen jullie nu eenmaal niet hetzelfde DNA. Het voordeel hiervan is dat er toch een kleine afstand tussen jullie is. Het is nu eenmaal niet hetzelfde als je ‘echte’ broer of zus, maar het voordeel is dat jullie elkaar vanwege deze afstand makkelijker advies kunnen geven. Van je eigen grote zus neem je echt geen liefdesadvies aan, waarom bemoeit ze zich überhaupt met jouw liefdesleven? Lichtelijk gênant ook, maar je stiefzusje kan net diegene zijn die je nodig hebt als je twijfelt of je je crush als eerste een berichtje zal sturen. 
  
Wat vind jij het leukste aan je stiefzusje?