Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Uitgerust wakker worden na een dagje festival

Met mooi weer zijn festivals onze favoriete weekendbesteding. Goede muziek, leuke mensen en lekker eten en drinken met je vriendinnen. Beetje jammer dat je de dag erna altijd zo moe bent. Gelukkig is daar een oplossing voor.
 
Wij waren dit weekend op A Day At The Park in Amsterdam. Het Amsterdamse bos veranderde in een dansvloer met acts van Rudimental, Fedde Le Grand, Kriss Kross Amsterdam en Felix Jaehn. Wij gingen zaterdag met de voetjes van de vloer. Tussendoor gingen we even bijtanken bij Buddha to Buddha met een silent meditatie en een voetmassage, waardoor we een stuk relaxter aan onze dag begonnen.
 

 
A Day At The Park
Festivals zijn eigenlijk een soort grote speeltuin voor kinderen. Maar al dat dansen is soms best vermoeiend. Toen we 18 jaar waren konden we gemakkelijk twee dagen achter elkaar feesten, maar nu hebben we vaak wel een dag nodig om bij te komen. Jammer, want met dit mooie weer is het zonde om lang in je bed te liggen. Wij waren dan ook best wel een beetje verrast toen we zondag eigenlijk heel fris wakker werden. Zal het dan toch aan de Buddha to Buddha experience hebben gelegen?
 
Buddha to Buddha 
A Day At The Park is één van de grootste festivals van Amsterdam en bestaat sinds 2008. Rond 14.00u kwamen we aan op het festivalterrein en omdat het mooi weer was, was het al aardig druk. We werden gelijk in de watten gelegd bij de Buddha to Buddha stand van het gelijknamige sieradenmerk. Onder leiding van Batul Loomans, oprichter van Buddha to Buddha kregen we een silent meditation workshop. Nu horen we je denken; mediteren op een festival, hoe doe je dat? 
 
Silent Meditation
Mediteren op zich is al best ingewikkeld en met housebeats op de achtergrond is het een ware opgave. Toch was het heel fijn om even een moment voor onszelf te pakken. Batul heeft zelf 15 jaar in het Himalaya-gebergte gewoond en leerde daar de kunst van meditatie. Hij legde uit dat je in het leven moet genieten van feestjes, zodat je je energie kwijt kunt, maar ook voldoende rust moet pakken, samen zorgt dat voor een goede balans. In ons drukke bestaan willen we namelijk veel te veel leuke dingen tegelijk doen, waardoor we eigenlijk alleen maar gestresst raken. Op een dag hebben we meer dan duizend gedachten en op een festival zien we ook nog eens duizenden gezichten. Daarom is het goed om af en toe even stil te zitten en nergens aan te denken, maar gewoon je lichaam te voelen. Als je erover nadenkt (maar niet te lang) is dat eigenlijk best te doen.
 

Ontspannen je dag beginnen
Klinkt misschien een beetje zweverig, maar het is fijn om eens even nergens aan te denken. Dat stukje meditatie houden we erin. Hij gaf als tip om voortaan als je wakker wordt even 3 minuten te mediteren. Ook al hebben we ’s ochtends vaak haast, als die 3 minuten ons een relaxte dag opleveren, dan hebben we dat er best voor over. En ja, na deze oefening waren we helemaal zen. Tijd voor wat dansjes. Na een tijdje begonnen we toch onze voeten te voelen. Daarom besloten we even een pauze in te lassen tijdens een Balinese voetmassage bij de Buddha to Buddha stand. Onder het genot van een cocktail werden onze voetjes in de watten gelegd. Daarna hadden we weer genoeg energie om verder te feesten. Volgend jaar zijn we er weer bij!
 
Welke festivals hebben jij nog op de planning staan?