Lifestyle
Lifestyle

Waarom het niet erg is om in het weekend te werken


Noem het een workaholic of noem het ijverig, in het weekend werken is maar wat fijn! Maar het is weekend?! Juist! Hoe gek het ook mag klinken, er zijn oneindig veel redenen waarom werken in het weekend een supergoed idee is.
 
Lekker op je gemakje vanaf de bank zonder je veel te gezellige collegaatjes is zo af en toe helemaal niet verkeerd. Geen rijen bij de koffieautomaat, het wijntje na zo’n drukke dag smaakt beter dan ooit en je niet hoeven te vervelen tijdens het niks doen. In het weekend werken it is!


Rust
Alleen al voor de rust en de stilte zou je de gok eens moeten wagen om een keertje in het weekend door te werken. Niemand die jou kan afleiden, dus ook geen gezellige collega’s waarmee je het doordeweeks veel te leuk hebt en jij daarom nauwelijks aan je werk toekomt.
 
De grote to do list
Spaans benauwd krijg je het van die ellenlange to do list, maar als je het hele lijstje eenmaal hebt afgewerkt, geeft dat een voldaan gevoel! En wat is er nou heerlijker dan die overvolle to do list afwerken in alle rust in het weekend.
 
Pauzes inlassen wanneer je maar wilt
Ben jij in het weekend lekker all by yourself achter de computer geschoven, dan kun jij pauzes inlassen wanneer je maar wilt! Of je mok nou met koffie bijgevuld moet worden, of dat je de zoveelste plaspauze inlast. In het weekend kan en mag alles!
 
Lekker uitgebreid lunchen
En om nog even door te gaan op het nemen van pauzes. In het weekend zit je niet vast aan pauzetijden waar je je aan moet houden. Ga daarom lekker uitgebreid lunchen met je bestie, niemand die jou daarvoor op je vingers zal tikken.
 
Eerst maar eens goed uitslapen
Nog een voordeel van lekker in het weekend je werk voortzetten: uitslapen! Eerst lekker lang blijven liggen, om vervolgens de dag te beginnen met een goede kop koffie en een ontbijtje. Uitgerust aan je werk beginnen is superbelangrijk.
 
Goede indruk achterlaten
Waar al jouw collega’s snakken naar weekend en al hun vrije dagen opnemen, ben jij in het weekend achter je laptop te vinden. Ze kunnen zeggen wat ze willen, maar dat jij een harde werker bent moge duidelijk zijn, en daarmee laat je een goede (en motiverende) indruk achter!
 
File
Nog een voordeel: zeg maar dag tegen alle files op de vroege morgen! Door lekker thuis in het weekend achter je computer te kruipen, vermijd je die files maar al te goed. Weer een reden erbij om de dag met een goed humeur te beginnen, toch?
 
Wijntje erbij
Na een dag hard werken heb jij aan het einde van de dag wel een borreltje verdient. En laat dat wijntje nou net veel beter smaken na een harde werkdag! Nog een reden dus om lekker te genieten van je welverdiende vino.
 
Alles is binnen handbereik
Alles wat je nodig hebt is binnen handbereik als je thuis werkt. Een goede kop koffie, ingrediënten voor een uitgebreide lunch die je lekker in je eigen keukentje kunt klaarmaken, ongegeneerd verdwalen op Facebook zonder dat je baas je daarop aanspreekt en ga zo nog maar even door.
 
Wat vind jij zo heerlijk aan in het weekend werken?