Samen tv kijken is goed voor je relatie

Vrije tijd door Sabine
Move over relatietherapeut! Het was al een ding om je partner mee te krijgen naar die ‘zielenknijper’, maar dat kunnen we nu lekker links laten liggen. Je relatie verbeteren kan namelijk veel makkelijker: zet gewoon de tv aan! 

Samen tv kijken klinkt niet altijd even romantisch. Een gevecht om de afstandsbediening is zo ontketend en dan zit de een mokkend naar het programma van de ander te kijken. Klinkt niet echt ideaal. Toch willen experts ons erop wijzen dat we wel samen achter de beeldbuis moeten zitten. Het zou namelijk goed zijn voor onze relatie! 


 
Netflix and chill 
Uit een onderzoekje dat werd gepubliceerd in the Journal of Social and Personal Relationships, is gebleken dat samen tv kijken je relatie kan verbeteren, maar dit geldt alleen als jullie bijna geen gemeenschappelijke vrienden hebben. Hoe dat zit? Uitvoerser van het onderzoek, Sarah Gomillion van de University of Aberdeen, beweert dat karakters uit televisieseries, films of zelfs boeken ervoor kunnen zorgen dat een leegte wordt gevuld die is ontstaan door het gebrek aan gemeenschappelijke vrienden. Dus ja, the House of Stark heeft jouw vrienden vervangen.  
 
Volgens de onderzoekster is het voor een relatie belangrijk om gedeelde sociale contacten te hebben, maar dat is helaas niet voor iedereen mogelijk. Karakters uit jouw favoriete serie kunnen dit compenseren. Dus ja, fictieve karakters uit Orange is the New Black kunnen je gebreken aan real-life vrienden compenseren. Interessant… 

 
Goede relatie 
Daarnaast is het volgens het onderzoek ook goed voor je relatie omdat het goed is om wat samen te doen en om ergens samen naar te kijken. Met name omdat het fijn is om naar hetzelfde te kijken in een tijdperk waarin onze ogen voornamelijk vastzitten aan onze telefoon. 
 
Welke series kijken jij en je vriend graag samen?