Redenen waarom ontbijtkoek een verantwoord tussendoortje is

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De zomervakantie ligt helaas weer achter ons en we kunnen die vakantiekilootjes nu niet meer negeren. Daar willen we vanaf! We hebben alleen geen zin om te leven op een blaadje sla. Gelukkig is ontbijtkoek een prima tussendoortje! 
 

Een plak ontbijtkoek eten als tussendoortje? Jou niet gezien hoor. Dat ding zit toch barstensvol suiker? Veel mensen willen geen ontbijtkoek eten omdat ze denken dat er veel suiker in zit. Harstikke zonde, want een plak ontbijtkoek is juist wel een verantwoord tussendoortje. Sterker nog: het kan zélfs nog verantwoorder met de nieuwe varianten. 

Natuurlijke suikers
We gaan graag op zoek naar producten waarin natuurlijke suikers of zoetstoffen zijn gebruikt. Peijnenburg heeft nu een Honing ontbijtkoek met 100 procent echte bloemenhoning. Alleen natuurlijke suikers worden gebruikt! Op de redactie hebben we al schuldvrij heel wat koeken weggewerkt, ze smaken namelijk heerlijk! 
 
 
Vezelrijk 
Een van de belangrijkste ingrediënten in een heerlijke plak ontbijtkoek is rogge. Hierdoor is ontbijtkoek niet alleen maar smakelijk, maar is het ook nog eens van nature een bron van vezels. Hartstikke verantwoord! Naast dat het verantwoord is, willen de smaakpapillen natuurlijk ook wat. De ontbijtkoek van Peijnenburg smaken heerlijk. Daarnaast is het niet te droog, maar ook niet te smeuïg waardoor we gretig kunnen happen naar die heerlijke koek! 

Glutenvrij
Mensen met een glutenallergie kunnen nu ook verantwoord genieten van een lekkere plak koek. Geen nee geschud meer wanneer iemand je een lekkere Peijnenburg aanbiedt, want nu is er ook glutenvrije ontbijtkoek! Natuurlijk is deze net zo verantwoord als de andere koeken van Peijnenburg, maar dan zonder gluten! 
 

Het is lekker 
Misschien geen reden waarom het verantwoord is, maar wél waarom je het wil eten. Heel simpel: het is gewoon lekker! Peijnenburg heeft zoveel verschillende smaken dat er voor ieder wat wils tussen zit! Op de redactie hebben we genoten van de verschillende ontbijtkoeken. Ons favoriet was absoluut de Parel Kandij! Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, bevatte de Parel Kandij mini minder dan 50 calorieën! 

Maar dat is nog niet alles... 

Kleine porties 
Een plak is misschien net iets te groot voor je, maar je wilt toch genieten van die heerlijke ontbijtkoek. Dat kan met de minivarianten van Peijnenburg! Ze zijn verkrijgbaar in drie verschillende heerlijke smaken en zijn per 12 stuks verpakt. Het mooie is dat deze mini’s minder dan 50 calorieën bevatten per reepje! Bovendien zijn ze apart verpakt waardoor je de snacks supermakkelijk mee kunt nemen! Kom maar door met die mini’s!
 

Veel keus 
De reden waarom we onze gezonde levensstijl soms even laten voor wat het is, komt door gebrek aan lekker eten. Gelukkig zal je dit niet gebeuren als je graag een plakje ontbijtkoek van Peijnenburg nuttigt. Het koekmakersmerk heeft namelijk heel wat nieuwe varianten voor je, deze zijn enkel bij de Albert Heijn te koop!  Honing, haver & rogge, appel kaneel en noten, biologische ontbijtkoek, parel kandij (mini's) en appel kaneel (mini's). Zelf waren we op de redactie een beetje huiverig voor die laatste, maar ook die appel kaneel mini was verrukkelijk! 

De nieuwe smaakvarianten van Peijnenburg zijn vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn!