Deze dingen herken je als je een groepsles in de sportschool volgt

Vrije tijd door Sascha

Groepslessen zijn het helemaal tegenwoordig. Van rustige yoga, tot bloed, zweet en tranen tijdens de zumba lessen. Het kan niet anders dan dat de volgende dingen maar al te herkenbaar zijn voor de rasechte groepsles-gangers.

 
Jouw vaste plekje waar niemand ook maar in de buurt mag komen, de trainer waar jij altijd zo je best voor doet en jouw sportoutfit die best een beetje on fleek mag zijn, het sporten ís al zo zwaar. Ben jij vaak te vinden in de sportschool tijdens groepslessen? Dan zijn de volgende situaties vast heel herkenbaar…

 
Altijd nét iets anders
Dit is natuurlijk het meest herkenbare onderdeel van allemaal: die ene persoon die het altijd nét eventjes anders moet doen dan de rest. Of dat nou expres is of niet, een tikkeltje irritant is het in ieder geval wel. Waar jij een stap naar rechts doet, doet zij een stap naar links. Het resultaat: een kopstoot met pijn als gevolg. 
 
Dat ene nummer
Tijdens groepslessen in de sportschool wordt er flink wat afgedraaid als het gaat om muziek. Hartstikke leuk, want de meeste nummers motiveren je maar al te goed. Totdat dat ene nummer voorbij komt… Dat nummer dat je niet uit kunt staan en voilá; jouw hele choreografie is naar de filistijnen.
 
‘Jouw’ plek
Zodra jij binnenkomt, ren jij razendsnel naar je vaste plek toe, nog voordat iemand anders hem kan claimen. Sterker nog, jij meldt je altijd minstens tien minuten te vroeg zodat je verzekerd bent van je eigen vertrouwde plekje. Waar dat plekje ook mag zijn, niemand mag in de buurt komen van jouw hoek. We herhalen: niemand.
 
De trainer
Gaandeweg de groepslessen die je inmiddels hebt gevolgd, ben jij gehecht geraakt aan de trainer. Stiekem hoop je zelfs dat hij jouw naam inmiddels wel weet bij binnenkomst. Als blijkt dat er een invaller staat te wachten om jou de groepsles voor te schotelen, gaat dat er bij jou natuurlijk niet in. Dan maar geen groepsles, aju!

 
Jij mag het voordoen
Heel soms wil het weleens voorkomen dat de trainer jou naar voren haalt om iets voor te mogen doen. Nou, dan zijn natuurlijk al helemaal de poppen aan het dansen. Het liefst vertel jij na afloop van de groepsles aan al jouw vriendinnetjes dat JIJ de uitverkorenen was en dat je het blijkbaar hartstikke goed deed. Een soort krul over je spellingstest, net als vroeger.
 
De sportoutfit
Nog zoiets herkenbaars voor de sportfanaten onder ons die graag meedoen aan groepslesjes: de sportoutfit. Ten eerste moet deze natuurlijk helemaal on fleek zijn, want áls je dan een keer de mist in gaat loop je er in ieder geval nog flatteus bij. Ten tweede hoop jij stiekem dat het de hele zaal opvalt als jij binnen komt paraderen met je splinternieuwe legging.
 
De beste
Er zit er bij die groepslessen natuurlijk altijd eentje bij die weer de beste moet zijn (en vaak ook daadwerkelijk is grrrrr). Dat jij dat niet altijd bent is niet erg, maar soms wil je “de beste uit de klas” wel graag even een klap verkopen, om de rest van de tijd gewoon het liefst haar te willen zijn…
 
Wanneer er op je gelet wordt
Wanneer de trainer ook maar heel even jouw kant op kijkt, zet jij er nog een tandje bij en doe je extra goed je best. De trainer is eigenlijk de enige waarvoor jij je best doet en zodra er jouw kant op gekeken wordt, kun jij opeens alle oefeningen tot in de puntjes uitvoeren. 

Is dit voor jou ook allemaal zo lekker herkenbaar tijdens groepslessen?