11x waarom het hebben van een grote zus zo fantastisch is!

Lifestyle door Sascha

Ze is de Geer van jouw Goor, de Bassie van jouw Adriaan en de Peppi van jouw Kokki. We hebben het natuurlijk over jouw grote zus. Ondanks dat je je big sissy soms achter het behang kunt plakken, is het hebben van een grote zus gewoon geweldig.

 
Niets is fijner dan haar aan jouw zijde hebben, om nog maar niet te spreken over die handige tweede kledingkast. Zussen kunnen af en toe het bloed onder elkaars nagels vandaan halen, maar zijn over het algemeen de beste vriendinnen. Conclusie: hoe je het ook wendt of keert, het hebben van een grote zus is gewoon fantastisch en wel om de volgende redenen!

 
1. Een tweede kledingkast
Met stipt op nummer één staat uiteraard de tweede kledingkast. Misschien pas je (nog) niet alles van je grote zus, maar al die leuke items die zij niet meer hoeft kun jij mooi overnemen.
 
2. Ze heeft je door
Smoesjes en leugentjes werken niet bij haar. Je kunt ze maar beter voor je houden want jouw zus heeft je meteen door!
 
3. Ze is er altijd voor je
Het maakt niet uit wat er gebeurt of welke (soms domme) keuzes je ook maakt in je leven, je sissy zal er altijd voor je zijn, no matter what.
 
4. De liefste tante
En als het dan eindelijk zo heeft moge zijn dat jij mama wordt van een kleine schattige dreumes, dan is jouw grote zus de allerliefste tante die er bestaat.
 
5. Eerlijkheid duurt het langst
Zo direct als ze is, zo heerlijk is het om zo iemand om je heen te hebben. Misstaat dat rokje je compleet? Dan gilt zij het uit. Eerlijkheid duurt het langst zullen we maar zeggen...
 
6. Codetaal en onderonsjes
Een eigen taaltje en onderonsjes die alleen jij en je zus begrijpen. Spontaan lachen op hetzelfde moment waarna blikken volgen van mensen die het niet helemaal volgen.
 

7. Gênante geheimen

Dat jij op je twaalfde nog steeds af en toe in bed plaste, dat weet jouw beste vriendinnetje ook nog wel. Maar de nog veel grotere awkward moments, die kent natuurlijk alleen jouw zus.
 
8. Een slaande ruzie maakt niks uit
Jouw grote zus is degene waarmee jij slaande ruzie kunt hebben (inclusief haren trekken), maar waarvan je zeker weet dat het maar van korte duur zal zijn.
 
9. Relatiemateriaal keuren
Aangezien jouw sissy jou door en door kent, is zij daarmee ook gelijk de perfecte persoon in jouw leven om potentieel relatiemateriaal te keuren. Handig!
 
10. Lekker knuffelen
Laten we eerlijk zijn, knuffelen met je grote zus is toch gewoon het aller, aller, allerfijnste. Do we need to say more?
 
11. Just married
Stap jij in het huwelijksbootje, dan hoeven jouw beste vriendinnen uiteraard niet zenuwslopend af te wachten wie de getuige zal worden: je zus natuurlijk.
 
Wat vind jij zo fantastisch aan het hebben van een grote zus?