Liefde / Relaties
Relaties

Waarom we mannen zoveel leuker vinden als hij een hond heeft

Onze harten smelten al wanneer we een lieve wollige puppy zien lopen, laat staan wanneer hij wordt vergezeld door een leuke vrijgezelle man. Dan kun je ons opvegen! Mannen zijn meteen een stuk leuker met een viervoeter! 
 
Als je een hondje op straat ziet lopen, ben je meteen geneigd om erop af te vliegen en jezelf aan het kleintje voor te stellen. Dat zijn baasje er ook wel mag zijn, is zeker een fijn gegeven. Ook zijn naam wil je wel weten. En een telefoonnummer is ook wel wenselijk. Mannen met honden zijn absoluut date material, want: 
 
Het ziet er lief uit
Onze harten kunnen het niet aan wanneer we een knappe man zien en hij liefdevol een hond aait, laat staan wanneer hij zijn beste vriendje een kus op z’n snoet geeft (wat we op zo’n moment niet vies vinden). Maar ook wanneer hij een simpel pootje van zijn viervoeter vraagt, kun je ons oprapen! 
 
We weten dat hij voor een ander kan zorgen
We kunnen de mannen van de jongetjes scheiden als we kijken naar hoe zorgzaam ze zijn. Voor zichzelf zorgen is vaak niet zo moeilijk, maar voor een ander zorgen daarentegen kan, zeker voor mannen, wat lastiger zijn. Hij maakt wandelingen met zijn hond, zorgt ervoor dat er altijd brokjes in huis zijn en maakt zelfs een dierendoktersafspraak als dat nodig is. 
 
Ze zijn loyaal 
Een hond neem je niet zomaar in huis, je hebt dan wel je verplichtingen. Als een man een hond in huis neemt, moet hij wel goed voor hem zorgen. Je weet dat hij loyaal is, want niet iedere man zou zo’n grote verantwoordelijkheid op zich nemen. Er moet immers een hondenoppas geregeld worden als hij een weekendje weg wil. Hij kan niet te lang wegblijven want zijn hond moet uitgelaten worden. 
 
Ze weten hoe ze iets moeten plannen
Mannen pakken veel dingen niet altijd even handig aan, maar iets plannen kunnen ze al helemaal niet. Zíjn moeders verjaardag, die was volgende week vrijdag, toch..? Een man met een hond weet tenminste hoe je een beetje vooruit moet plannen. Heeft hij een feestje? Dan zorgt hij dat hij vanuit werk meteen naar huis gaat en zijn hond goed uitlaat voordat hij richting het partijtje vertrekt. 
 
Ze zijn knuffelaars 
Als je een hond hebt, kun je niet anders dan knuffelen. En laten we dat nu net zoeken in een man. Hoewel, we hebben geen zin om midden op de straat afgelebberd te worden, maar we vinden het wel zo fijn als hij ons in zijn armen neemt wanneer we samen op de bank hangen. Een knuffelaar komt dan handig van pas. 
 
Ze zijn actief
Natuurlijk hangen we allemaal graag op de bank, maar als we daaraan zouden toegeven, zouden we een maatje meer hebben dan we nu hebben. Een actieve vriend is wat we nodig hebben om aan onze dagelijks aanbevolen hoeveelheid stappen te komen. Samen de hond uitlaten is een hartstikke goede start! 

Waarom zou jij een man met een hond daten?