Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Jouw BFF zwanger? Zo steun je haar het beste!


Jouw beste vriendin heeft fantastisch nieuws, ze is in verwachting. Jij kan niet wachten om samen kleertjes te kopen en het kamertje in te richten. Maar als BFF komt er natuurlijk meer op jouw bordje te liggen de komende negen maanden. 
 
Dat jullie toekomstige kinderen al aan elkaar zijn uitgehuwelijkt, is geen geheim. Maar wie er als eerste een kindje op de wereld zou zetten, daar voeren jullie al jaren een discussie over. Eindelijk heb jij de weddenschap gewonnen, want jouw beste vriendin heeft net het fantastische nieuws met jou gedeeld dat ze in verwachting is. Jouw geluk kan niet op, jij wordt tante, peetmama en stiekem ook een klein beetje mama. Trek die fles maar open! Of uhmmm.. Toch maar niet. Er zijn natuurlijk bepaalde dingen waar jij als BFF rekening mee moet houden de komende negen maanden. Wil jij weten hoe jij jouw BFF het beste kunt steunen de komende tijd? Lees dan snel verder!
 
 
… Hallo hormonen! Zelfs de meest stabiele vrouwen kunnen uit het niets uitbarsten in tranen wanneer zij zwanger zijn. En waarom? Meestal om niets. Neem het jouw BFF niet kwalijk als zij omslaat in een onuitstaanbaar kreng. Haar zwangerschapshormonen zorgen er namelijk voor dat haar mood net zo snel kan omslaan als het Hollandse weer. 
 
… Als je beste vriendin zegt dat ze trek heeft in een vette hamburger, betekent dit dat ze die NU moet hebben. Die hormonen zorgen niet alleen voor moodswings, maar ook voor de nodige cravings naar bepaalde etenswaren. Dus na die hamburger kan het zo zijn dat jullie ook nog eventjes een pitstop moeten maken om een reep chocola te scoren… 
 
… Al dat eten en die babybump hebben natuurlijk een bad effect op haar gewicht. Jouw vriendin zal gegarandeerd wat kilootjes aankomen. Het is jouw taak om haar ervan te overtuigen dat dit er nu eenmaal bijhoort. En wanneer zij haar kindje op de wereld heeft gezet gaan jullie natuurlijk samen op dieet en zweten in de sportschool om die zwangerschapskilootjes eraf te krijgen. 
 
… Een nieuw figuur is een hele goede reden om lekker te gaan shoppen. En nu eventjes niet voor het verwachte kleintje, maar voor jouw BFF! Zij heeft nodig nieuwe jurkjes nodig, waar haar buikje inpast. En wat dacht je van een paar nieuwe bh’s? Want die borsten blijven maar groeien... 
 
… Zwangerschapsdementie is geen verzonnen term. Jouw vriendin kan echt vergeten dat jullie op zondagochtend zouden gaan brunchen. Word dus niet meteen boos wanneer jij voor niks bij jullie favoriete tentje zit te wachten. Herinner haar af en toe gewoon aan jullie ingeplande dates en andere belangrijke dingen. 
 
… Ze is zwanger, niet van suiker. Okay, je laat haar natuurlijk geen zware spullen sjouwen, dus je kunt haar best een handje helpen bij het creëren van een babykamertje. Maar… Zij kan echt nog wel een kwast over de muur halen of een wandelingetje maken door het bos. Behandel haar dus niet alsof ze ‘zielig’ is. 
 
 
… Maar dat ze niet van suiker is wil niet zeggen dat ze altijd zin heeft om de deur uit te gaan. Zwanger zijn kost een hoop energie, dus je BFF zal geen nee zeggen tegen een lazy day op de bank. Lekker een filmpje kijken in jullie onesies, inclusief veel snacks, klinkt (altijd, maar vooral nu) als muziek in haar oren. 
 
… Laat die fles wijn maar thuisliggen, alcohol is a no go natuurlijk! Vervang jullie wijntjes voor mocktails en jullie zullen de alcohol echt niet missen. Ook als je vriendin rookt, kun je haar het beste NU supporten om hiermee te stoppen. 
 
… Jullie vriendschap zal veranderen. Natuurlijk blijft zij jouw beste vriendin, maar haar leven zal er anders uit zien. Probeer haar zo veel mogelijk te steunen, door te focussen op de dingen die jullie wel samen kunnen blijven doen. En wat jullie met z’n drietjes kunnen doen, jij wordt ten slotte de allerliefste tante/ peetmama die een kind zich kan wensen. 

... Wees betrokken, vraag hoe het met haar gaat. Als ze een doktersbezoekje heeft gehad, vraag dan of er nog nieuws is. En als haar lover een keer niet meekan, ga jij toch gezellig mee? Klinkt zwangerschapsyoga trouwens niet als het perfecte uitje samen? Lachbuien gegarandeerd! 
 
… Organiseer een onvergetelijke babyshower voor haar. Zo zet jij haar in het zonnetje en kan ze toch nog een beetje feesten, in zwangerschapsstijl NATUURLIJK
 
Wat zou jij doen voor je bff tijdens haar zwangerschap?