You go! B&B Vol Liefde-Charlotte slaat een nieuw hoofdstuk open
Oké, stop alles. Want Charlotte, uit B&B Vol Liefde, die voor Mike naar Spanje afreisde, heeft groot nieuws. En nee, dit keer gaat het niet over liefde, dates of ongemakkelijke etentjes aan een lange tafel. Ze heeft haar eigen kookboek uitgebracht. Jep. Iconic. Het boek heet A Tavola (Italiaanser wordt het niet) en Charlotte vertelt er deze week zichtbaar trots over in het Haarlems Dagblad. En eerlijk? Dit past zo goed bij haar dat we alleen maar kunnen denken: hoe kan dit niet eerder zijn gebeurd?
A Tavola: meer dan een kookboek
Dat het kookboek er nu ligt, komt allesbehalve uit de lucht vallen. Charlotte is namelijk al langer actief als kok aan huis en doet aan private dining. En dat is precies waar haar hart ligt. Een eigen restaurant? Dat ziet ze dus totaal niet zitten. “Een eigen restaurant, dat is niet mijn droom. Ik wil de vrijheid hebben te doen wat en wanneer ik wil.” En honestly? We get it. Charlotte houdt van flexibiliteit, van mensen, van momenten creëren. Private dining past daar perfect bij. “Ik ben er graag bij als mensen mijn gerechten eten. Ik vind het leuk om te zien hoe ze genieten.”
Lees hier ook: Heftig! Zo gaat het nu met B&B Vol Liefde-Bram na zijn kettingzaagongeluk
Eten = samen zijn (en daar draait alles om)
Voor Charlotte gaat koken over zoveel meer dan recepten volgen of mooi opdienen. Het is emotie. Verbinding. Samenzijn. “Eten is veel meer dan alleen kauwen en proeven. Het gaat om het samenzijn.” Ze ziet het liefst een lange tafel, iedereen bij elkaar, goede gesprekken en een intieme sfeer. “Liefst met zijn allen aan een lange tafel zitten, en dan aandacht voor elkaar.” En precies dat gevoel, dat warme, Italiaanse aan-tafel-met-elkaar-idee, vormt de basis van A Tavola. “Eten doet iets met mensen. Er komen goede gesprekken op gang en de sfeer is intiem. Voor mij is eten samenkomen.” Zeg maar gerust: comfort food voor je ziel.
B&B Vol Liefde: geen match, wel mega bereik
Hoewel Charlotte in B&B Vol Liefde niet haar grote liefde vond, leverde het avontuur haar wél iets anders op: een gigantische boost op Instagram. Reminder: ze was maar drie dagen te zien. “En dat alleen omdat ik drie dagen op de buis te zien was, bizar eigenlijk!” In die korte tijd kwamen er 40.000 volgers bij. En nee, dat was niet haar doel. “Het was me daar ook helemaal niet om te doen.”
Charlotte deed mee vanuit oprechtheid, niet voor bekendheid. Maar dat het haar zichtbaarheid een enorme duw in de rug gaf? Dat valt niet te ontkennen.
Droomt ze van een eigen B&B?
En dan de vraag die we ons allemaal stellen: zien we Charlotte ooit terug in B&B Vol Liefde? Misschien wel, maar dan in een héél andere rol. “Want als ik al een droom heb, dan is het om wellicht ooit in de toekomst een eigen B&B te hebben.” En waar die zou moeten komen? Niet in Nederland, dat is zeker. “Waarschijnlijk in Italië of eventueel Spanje. De kook- en eetcultuur daar trekken mij het meest.”
Charlotte doing Charlotte-things
Wat Charlotte zo leuk maakt, is dat alles wat ze doet zo dicht bij haarzelf blijft. Geen haast, geen vastomlijnd plan, maar volgen wat goed voelt. Eerst koken aan huis, nu een kookboek, misschien ooit een B&B. En eerlijk? Dat maakt haar journey alleen maar leuker om te volgen. A Tavola voelt niet als een eindpunt, maar als een prachtig nieuw hoofdstuk. En wij zitten front row.