De leukste ideeën voor kraamcadeaus

Kinderen door Djamila

Je goede vriendin, buurvrouw of nichtje is net bevallen van een kindje. Dan is het natuurlijk leuk om met een speciaal kraamcadeau langs te gaan. Een schattige romper of een verzorgingspakket zijn altijd handig en een leuke optie. Maar wil je de ouders echt verrassen en een origineel of praktisch kraamcadeau geven? Dan hebben wij een paar ideeën voor je verzameld.

Een zilveren kraamcadeau

We gaan even terug in de tijd. In de zeventiende eeuw werden zilveren rammelaars veel cadeau gegeven als geschenk voor baby’s. Deze stonden ook wel bekend als zilveren rinkelbellen. Het diende als een bescherming tegen gevaar, waarbij het geluid van de belletjes boze geesten en ziektes zou verjagen. Vaak werd de zilveren rammelaar boven de wieg aan een fluwelen lint gehangen. Nog steeds is dit een mooi gebaar, vanwege de symboliek en het oude karakter. De meeste rammelaars kunnen worden gegraveerd om het extra persoonlijk te maken. Er is vandaag de dag nog steeds een breed assortiment verkrijgbaar. Van klassieke modellen zoals de bal, bel en klok, tot varianten met dierfiguren of bekende figuren zoals Nijntje en Woezel & Pip. Wat een leuke bijkomstigheid is, is dat deze cadeau’s vaak alleen maar in waarde stijgen omdat de zilverprijs in het algemeen ook blijft stijgen. Zo zorg je voor een echt familiestuk dat generaties lang doorgegeven kan worden.

Een houten meetlat

Het klinkt een beetje saai, maar met een meetlat kun je een persoonlijk kunstwerk maken. Het is perfect om te geven met familie, vrienden of collega’s. Wat kun je allemaal met een meetlat doen? Je kunt de lengte, geboortedatum en/of naam stempelen bij de geboortelengte van het kindje. Smeer de voetjes in met inkt en zet het eerste stapje op de meetlat. Maak elke maand een ‘groeifoto’ of gebruik hem voor een eerste fotoshoot. Hang een touwtje om de meetlat en versier deze met kaarten, foto’s of gelukswensen. Als er meer kinderen zijn, kun je ook hun groeimomenten noteren door hun gegevens uit het consultatiebureau boekje over te nemen. Gebruik verschillende kleuren inkt per kind en stempel hun namen als legenda rechtsboven of -onder. Schrijf of stempel een wens, gedichtje of tekst op de achterzijde voor een persoonlijk tintje.

Een naamslinger

Een perfect cadeau om aan te kondigen dat de baby is geboren! Of te gebruiken bij een babyshower of om de moeder geluk te wensen en steun te geven tijdens de zwangerschap en bevalling. Je kan een slinger helemaal gepersonaliseerd maken en de kleuren en teksten zelf bepalen. Ga creatief zelf aan de slag met papier of stof, of laat het printen een webshop. Een leuk idee is om op de achterkant van de slinger mooie wensen voor de baby te schrijven.