⁠⁠Droom jij wel eens dat je zwanger bent? Dit betekent het

Lifestyle door Juliët

Jij droomt wel eens dat je zwanger bent. Huh hoe dan? Sommigen vinden het leuk en fijn en anderen denken nu echt nog iet aan een kindje. Geen paniek! Wij hebben uitgezocht wat dit echt betekent. Lees gauw verder!

Dit betekent het als je wel eens droomt dat je zwanger bent

Maar wat betekent het nu eigenlijk als je droomt dat je zwanger bent? Het betekent NIET dat je zwanger bent, dat zeggen we je vast. Jijzelf of een bepaald aspect in je leven is zich aan het ontwikkelen. Het kan daarnaast ook betekenen dat je leven een nieuwe richting in slaat. Je dromen staan vaak symbool voor iets in je leven wat nu speelt en dit geldt dus ook voor je dromen over zwangerschap. Maar het kan ook een van de volgende dingen betekenen:

  • Je hoopt binnenkort zwanger te worden: Het kan zijn dat je overdag veel nadenkt over het krijgen van een baby. 's Nachts kan het dan zijn dat je hier nog mee bezig bent en dat je er dus over gaat dromen.
  • Je bent bang om zwanger te worden: Ook het tegengestelde kan waar zijn. Je bent juist bang om zwanger te worden en daarom droom je. Of je hebt misschien wel al kinderen en wilt er eigenlijk niet meer. Het kan in je droom een andere vorm krijgen. Wellicht wel een nachtmerrie. 
  • Iets herrinert je aan je vorige zwangerschap: Jouw vorige zwangerschap was best pittig. Kleine dingen kunnen je herinneringen triggeren. Was je bijvoorbeeld veel misselijk in de avond? Dan kan het zijn dat je hieraan wordt herinnert als je 's avonds misselijk bent. 
  • Je 'bevalt' van iets anders: Het dromen over zwanger zijn kan ook symbool staan voor een ander groot ding in je leven. Je bent eigenlijk aan het bevallen van een ander project of iets wat je bezig houdt. 
  • Verandering: Je dromen staat ook wel voor een verandering in je leven. Je verlangt naar iets nieuws. 
  • Toilet: Het klikt misschien gek, maar het ook gewoon betekenen dat je naar het toielt moet. Je lichaam geeft hiermee aan dat je blaas vol is. Trek gauw een sprintje naar de wc. 
  • Klaar om deel uit te maken van iets groters dan jezelf: Het dromen kan ook een spirituele betekenis hebben. Het kan zijn dat je verbinding probeert te maken met iets groter dan jezelf. Een spirituele verandering bijvoorbeeld. Denk vooral na over het gevoel dat je had bij je droom.