Ons bezoek bij Meatless District: het beste vegan restaurant van Amsterdam?

Hotspots door ZE's Food Reviewers

Vegan en vegetarische restaurants worden steeds populairder en schieten als wortels ;-) uit de grond. Bij Meatless District aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam-West doen ze dit al eventjes, namelijk sinds 2016. Dit restaurant bestond al lang voordat er havercappu’s geschonken werden.

Het zonnetje scheen in Amsterdam en wij wisten toevallig dat er bij "MD" een aantal weken geleden een nieuw menu is gelanceerd. Bewapend met een zonnebril en een rammelende maag sprong de redactie van ZE.nl op de fiets en gingen natuurlijk met alle liefde langs om dit eens te proeven. Los van nieuwe gerechten is de kaart tegenwoordig op een shared dining manier ingericht, gelukkig maar want er zijn zoveel gerechten die je echt moet proberen! Zoals de intro en de naam van het restaurant al misschien lieten doorschemeren, wordt er geen vlees geserveerd - sterker nog, het volledige menu is plant-based oftewel vegan.

Eenmaal aangekomen namen wij plaats op het terras (lekker in het zonnetje). Met meer dan genoeg keuze op het menu hebben wij onszelf in de watten gelegd en ons laten verrassen door de bediening met de absolute aanraders van wat de keuken te bieden heeft, en dat was maar goed ook. Een van de eerste gerechten die wij geserveerd kregen, was een sashimi van watermeloen en die was om te watertanden. (Ook de zogeheten tomato lox was een smaakexplosie.)

Meatless District
De watermeloen sashimi is om van te watertanden

 

Bij de volgende lading overheerlijke gerechten zaten onder andere de Korean fried cauliflower en de spicy oyster mushroom skewers - die waren echt super. Ondanks de lege magen zaten wij ondertussen wel aardig vol en hadden eigenlijk geen ruimte meer voor een toetje. Maar wie zijn wij om dit ook niet voor jullie te proberen! (First world problems...) Zo gezegd, zo gedaan: zouden wij in the name of science één keer de passievrucht cheesecake mogen proberen om te delen? Eenmaal op tafel aangekomen kon ons lege bord na 3-4 minuten ook weer afgeruimd worden. Wow, dit was heerlijk!

Meatless district
Korean fried cauliflower

 

Kortom, je kan hier terecht voor een heerlijk avondje dineren, lunchen of zelfs gezellig borrelen (ze schenken onder andere organische wijnen en ja, ze hebben zelfs vegan bier). Voor de vlees- en viseters onder ons - wees gerust en schrik niet, want ook jullie komen hier aan je trekken. Het team van Meatless District laat je zien en voornamelijk proeven hoe creatief je kan zijn met groente (en fruit). Een aanrader, wat ons betreft een van de beste vegan restaurants in Amsterdam. Wij komen zeker terug!

Contactgegevens:

Meatless District
Bilderdijkstraat 65-67
Amsterdam
020-7220804
stuur een e-mail

Bezoek website