Top 5: Beste plekken voor Marokkaans ontbijt in Amsterdam

Hotspots door Kyra

Amsterdam heeft allerlei restaurants tot haar beschikking. Zo zijn er ook een aantal Marokkaanse parels. Begin je dag dus goed met heerlijk ontbijt bij deze Marokkaanse ontbijtrestaurants!

Inhoudsopgave

Beste 5 Marokkaanse ontbijtrestaurants in Amsterdam

Probeer deze Marokkanse ontbijtrestaurants een keertje! Wil je weten welke ontbijtplekken er nog meer in Amsterdam zijn? Lees dan ons artikel met de 15 beste ontbijtbars van Amsterdam. 

1 Marhabamust visit

Marhaba heeft verschillende locaties in Amsterdam. Zowel in Oost als in West en Slotervaart vind je dit Marokkaanse restaurant. Bij twee van deze locaties, Oost en West, hebben ze een speciaal ontbijt menu. Een lekkere Marokkaanse soep of een uitsmijter op Marokkaanse manier, je heb het hier. Drink er ook nog eens een lekkere thee bij en je dag is goed begonnen.

Waardering:

  • Betaalbaar
  • Fijne sfeer
  • Heerlijke gerechten
Contactgegevens:

Marhaba
Eerste Oosterparkstraat 123 BG
Amsterdam
020-4688330
stuur een e-mail

Bezoek website

2 Biladimust visit

Ook Biladi heeft een tweede locatie bemachtigd. Beide in Amsterdam West, maar dat betekend niet dat het druk is. Velen zijn liefhebbers van Biladi, wat 'mijn land' betekend. Alle gerechten worden voor je neus bereid en dat proef je ook. Buurtbewoners raden dit restaurant echt aan!

Waardering:

  • Vers bereid
  • Fijne porties
  • Betaalbaar
Contactgegevens:

Biladi
Borgerstraat 189
Amsterdam
020-4125796
stuur een e-mail

Bezoek website

3 Lunchroom Soussi

Meer op Instagram

Nog verder in West, namelijk Nieuw-West, vinden we Lunchroom Soussi. Je bent hier de hele dag welkom. Elke dag van de week zijn ze open, dus loop gerust binnen! Er is geen spectaculaire menukaart of inrichting, maar het eten is alles behalve niet spectaculair.

Waardering:

  • Geen poespas
  • Veel parkeeropties
  • Vriendelijke bediening
Contactgegevens:

Lunchroom Soussi
Osdorper Ban 94
Amsterdam
020-3702804

Bezoek website

4 Chhiwat Bladi

Meer op Instagram

In Osdorp vinden we Chhiwat Bladi, wat 'lekkernijen uit mijn land' betekent. Voor zowel de zoetenkauw als de hartige liefhebber is er veel keuze. Ga voor een standaard ontbijtmenu of kies iets anders van de brede kaart.

Waardering:

  • Snelle service
  • Vriendelijk personeel
  • Heerlijke gerechten 
Contactgegevens:

Chhiwat Bladi
Pieter Calandlaan 837
Amsterdam
020-2334190

Bezoek website

5 Restaurant DuMaroc

Met de Ramadan is er geen ontbijt, maar in de rest van het jaar ben je hier welkom voor een heerlijk onbijtje. Er is voor iedereen wat wils. Begin je je dag liever met een warme maaltijd of een snelle panini? Het is allemaal mogelijk bij DuMaroc.

Waardering:

  • Typisch Marokkaans
  • Vriendelijk personeel
  • Betaalbaar
Contactgegevens:

Restaurant DuMaroc
Comeniusstraat 513
Amsterdam
020-6173408

Bezoek website

Gemiddelde prijzen van Marokkaanse ontbijtrestaurants in Amsterdam

Marokkaans ontbijt in Amsterdam is alles behalve prijzig in Amsterdam. Voor €30,- heb je met z'n tweeën een heerlijk en vullend ontbijt.

Waar vind je halal Marokkaans ontbijt in Amsterdam?

De Marokkaanse keuken is halal. Zo ook de ontbijtrestaurants in Amsterdam. Maak je dus geen zorgen en eet een heerlijk halal ontbijt bij één van de restaurants op ons lijstje.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de goedkoopste Marokkaanse ontbijtrestaurants in Amsterdam?

Over het algemeen zijn Marokkaanse ontbijtrestaurants prima te betalen. Marhaba is één zo'n restaurant waarbij de gerechten lekker zijn, terwijl het geen rib uit je lijf is.

Waar bestaat een Marokkaans ontbijt uit?

Een klassiek Marokkaans ontbijt bestaat uit Marokkaanse thee, olijven, brood, Marokkaanse pannenkoeken, msemen en soep, zoals hirara of bissara.

Wat wordt er gedronken tijdens een Marokkaans ontbijt?

Thee is gebruikelijk om te drinken tijdens een Marokkaans ontbijt, maar koffie zie je ook veel gedronken worden. Muntthee is een goede keuze, maar als je écht traditioneel wil zijn, kies je voor een Marokkaanse thee.