FOMO met lekker weer? Zo ga je ermee om

Werk & studie door Maya Luz

Stel, je kijkt op Instagram en ziet al je vrienden lekker in het park zitten in de zon. Maar jij moet vandaag werken en kan dus niet meegenieten van het zonnetje. Dat is balen en daar kun je nogal FOMO van krijgen. Zo ga je ermee om.

Lees ook: Dit zijn de beste manieren om een goede balans te vinden tussen je werk- en privéleven

Ga even naar buiten in je lunchpauze

Even naar buiten gaan is goed voor je. Je kan dan even een frisse neus halen en wat vitamine D binnenkrijgen. Als je last hebt van FOMO met het lekkere weer is het dus helemaal geen gek idee om naar manieren te zoeken om alsnog eventjes naar buiten te kunnen. Ga bijvoorbeeld even in je lunchpauze naar buiten. Eet je lunch buiten of ga even wandelen naar je favoriete koffietentje. Het is zonde om alleen maar te gaan zitten balen achter je bureau. Ga van het lekkere weer genieten op een manier die voor jou werkt.

Vermijd sociale media

FOMO wordt vaak alleen maar erger als je Instagram posts ziet van vrienden die gezellig een biertje drinken in het park in de zon. Hierdoor ga jij alleen maar meer balen van het feit dat je binnen zit. Blijf dus even van sociale media af zodat je je kunt blijven focussen op je werk. Leg je telefoon desnoods even uit het zicht zodat je niet verleid wordt om erop te kijken.

Plan een leuke activiteit in

Een goede manier om FOMO te bestrijden is door jezelf iets te geven om naar uit te kijken. Plan bijvoorbeeld een leuke buitenactiviteit in op de vrije dag. App je vriendinnen en spreek af om samen te gaan picknicken op je vrije dag zodat je dan lekker kunt genieten van de zon. Bekijk het zo: je zit vandaag misschien wel binnen, maar over een week kun jij lekker in de zon zitten. Je mist nu niks, jouw tijd om te genieten komt gewoon later.

Neem pauzes

FOMO kan enorm afleidend zijn. Je bent constant bezig met het idee dat je het lekkere weer moet missen en daardoor kun je je niet focussen. Dat is zonde van je productiviteit. De beste manier om dit te bestrijden is door jezelf wat vaker een break te geven. Ga even naar buiten, geniet even van de zonnestralen op je gezicht. Ga vervolgens weer naar binnen en ga weer aan de slag. Beloon jezelf na het afronden van een taak met nog een pauze. Hierdoor kun je uitkijken naar die fijne momentjes in de zon.

Creëer een comfortabel werkomgeving

Als je je werk niet leuk vindt, of niet comfortabel bent op je werkplek, is de FOMO nog ondragelijker. Zorg er dus voor dat je comfortabel bent in je werkomgeving. Dit kun je doen door je werkplek even op te ruimen, door op een comfortabelere plek te gaan zitten als dit kan of door je werk te ondersteunen met een lekker koffietje. Werken in lekker weer is zwaar, beloon jezelf!