Zo maak je heerlijke geurkaarsen van een sinaasappel

Wonen door Chloe

Ben jij ook zo gek op geurkaarsen? Wij snappen dat wel. Vooral in het najaar is het heerlijk om een gezellig de kaarsjes aan te steken. En hoewel de kaarsen die we hebben vaak gemaakt zijn van bijenwas, kan je ook heel makkelijk een kaars maken van een sinaasappel. Hoe je dat doet vertellen we je hier.

Kaarsen van bijenwas

De kaarsen die je in de winkel koopt zijn over het algemeen vaak gemaakt van bijenwas. Dit middel komt uit de honingraten van bijen. Hiervoor wordt de leefomgeving van de bijen dus verstoord. Dat terwijl je ook van andere dingen makkelijk een kaars kan maken. Sinaasappels zijn hier een perfect voorbeeld van. En het is ook nog eens super makkelijk!

Zo maak je een geurkaars van sinaasappel

  1. Snijd voorzichtig in de schil van een sinaasappel. Hierbij snijd je hem niet door en niet te diep, want je wilt alleen de schil snijden.
  2. Hierna pel je voorzichtig de sinaasappel schillen er vanaf. Doe dit met beleid, want je wilt dat de schil heel blijft. Ook de 'stam' wil je in tact laten, want deze zal het lontje vormen van je geurkaars.
  3. Je hebt nu een kommetje van een sinaasappelschil. Hier giet je nu een beetje olie in. Dit kan olijfolie of zonnebloemolie zijn.
  4. Laat de kaars nu even staan zodat het lontje de olie goed kan opnemen.
  5. Tijd om de kaars aan te steken. Dit is niet alleen heel duurzaam, maar het ruikt ook nog eens heel lekker!