Op deze manier hoor je je zonnebril schoon te maken

Mode & trends door Chloe

Hartje zomer is een zonnebril geen overbodige luxe. Het beschermd je ogen tegen de felle zonnestralen en voorkomt daarnaast dat je de hele tijd met je ogen aan het knijpen bent. Maar hoe zorg je nou dat je je zonnebril schoonmaakt zonder hem te beschadigen?

Zonnebril schoonmaken

Zweet, zonnebrand en haarproducten: het zorgt er allemaal voor dat je zonnebril niet lang schoon blijft. Voor je het weet zitten er allemaal vetvlekken op en zie je niets meer. Gelukkig is hij ook zo weer schoon, maar wat is nou de beste manier om dit te doen? Dat vertellen wij je hier.

Gebruik water

Begin altijd eerst met het spoelen van je zonnebril met lauwwarm water. Op deze manier spoel je er al een hoop viezigheid vanaf. Vooral na een dagje strand is dit erg aan te raden, want er blijven ook altijd wel wat zandkorrels zitten. Hierna gebruik je een brillenspray of huidvriendelijke zeep om de zonnebril schoon te maken. Hier zitten geen stoffen in die je bril kunnen beschadigen. Als laatste droog je je bril af met een brillendoekje. Gebruik hiervoor nooit keukenpapier of ander papier. Hier zitten namelijk kleine houtsplinterjes in die krassen op je glazen kunnen maken.

Vetvrije zonnebril

Vooral zonnebrand kan je bril erg vet maken. Soms is één keer spoelen en reinigen dan ook niet genoeg. Ga dan niet aan de haal met allemaal chemische middelen, want je wilt niet dat je bril beschadigd. Herhaal gewoon de reiniging hierboven totdat je bril helemaal vetvrij is.