Waarom willen ouders een GPS-horloge voor hun kind?

Kinderen door Djamila

Buiten spelen is goed voor kinderen. Elke ouder kent echter het dilemma: je wil je kind met vriendjes laten spelen, maar je wil ook graag weten waar je zoon of dochter is. Voor een makkelijke communicatie tussen ouder en kind kan je daarom gebruik maken van een GPS-horloge voor kinderen. Dit is een mobiele telefoon om de pols van je kind, waarmee hij of zij zelf kan bellen en gesprekken kan ontvangen. Wat zijn de redenen voor ouders om voor dit horloge te kiezen? En wat zijn de nadelen?

Weten waar je kind is

Voor veel jonge kinderen is een gewone smartphone geen goede oplossing. Een mobiele telefoon kan makkelijk kwijtraken en bovendien wil je liever niet dat je kind buiten spelletjes gaat spelen op de telefoon. Dankzij de GPS-tracker kan je bij een GPS-telefoonhorloge heel accuraat op je telefoon of computer zien waar je kind zich bevindt. Je kan je zoon of dochter ook bellen, als het nodig is. Bovendien is het mogelijk om op het GPS horloge kind een veilige zone in te stellen. Gaat je kind over de grens, dan krijg je als ouder een bericht. De telefoonnummers die je kind kan bereiken stel je zelf in via een app.

Controleren heeft ook nadelen

Er wordt soms gewaarschuwd tegen het gebruik van een GPS-horloge voor kinderen. Er zijn namelijk kinderhorloges die eenvoudig te hacken zijn. Als dit gebeurt, dan kan een onbekende achter de locatie van je kind komen. Ook zijn niet alle horloges even nauwkeurig in het bepalen van de plek. Of het kan zijn dat je kind het horloge af doet tijdens het spelen. Vanuit opvoedkundig oogpunt is ten slotte het bezwaar dat je kinderen het gevoel geeft dat je ze de hele tijd controleert. Door goede afspraken te maken over het buiten spelen of fietsen leer je je kind om goede keuzes te maken en verantwoordelijkheidsgevoel te ontwikkelen.

Betrouwbaar kinderhorloge

Een goede ouder zijn hangt niet af van de aankoop van een GPS-kinderhorloge. Uiteindelijk moet je gewoon doen wat bij je past. Heb je besloten om een telefoonhorloge voor je kind aan te schaffen, kies dan wel voor een variant waarbij de privacy en veiligheid van jou en je kind gegarandeerd zijn. Het moet ook duidelijk zijn waar persoonlijke gegevens worden opgeslagen. One2track is een van de bedrijven die betrouwbare telefoons biedt met een prepaidkaart. Deze GPS-telefoons zijn door een Nederlands team ontwikkeld, hebben een strenge beveiliging en voldoen aan de Europese normen.