6x dingen die illegaal aanvoelen, maar het niet zijn

Lifestyle door Anjali

Hoewel we allemaal verschillend zijn, zijn we op sommige vlakken ook hetzelfde. Een voorbeeld daarvan is dat er heel wat dingen bestaan die illegaal aanvoelen, terwijl ze dat niet zijn. Klinken deze punten je bekend?

1. De supermarkt uitlopen met lege handen 

'Kijk alsof je niets gestolen hebt, kijk alsof je niets gestolen hebt!' Er is altijd dat spannende moment dat je langs de kassa loopt en je je verdacht voelt, terwijl niemand die gedachte met je deelt. Nog erger: wanneer je een flesje water vanuit huis meehebt en de supermarkt met lege handen verlaat, waardoor je nog angstiger bent dat het personeel denkt dat je steelt.

2. In het openbaar uit een normale koffiemok drinken

Of een meeneem-beker thuis drinken. In sommige situaties horen gewoon bepaalde bekers. Een koffiemok vanuit je eigen keuken buitenshuis gebruiken is gewoon apart...

3. Twee keer proeven

In een winkel of op een markt twee keer langslopen om een stukje kaas, worst, chocolade, etc. te proeven. Mag wel, maar het risico bestaat dat het personeel je herkent. Ook wanneer ze dat doen zullen ze niet snel iets zeggen, maar na de derde keer langslopen is het toch écht genoeg.

4. Voor een politieauto rijden

Je houdt je aan de snelheid, slingert niet en geeft altijd je richting aan, maar tóch heb je het gevoel dat je iets fout gedaan hebt als de politieauto achter je dezelfde straat inrijdt. Je bent ervan overtuigd dat ze je daar en dan gaan oppakken, maar bent erg opgelucht als ze uiteindelijk een andere route nemen.

5. Alles teruggeven bij de pashokjes

Je hebt hangers en hangers aan kleding, klaar om te passen. Je komt er alleen tijdens het passen achter dat je niets leuk vindt, wat doe je dan? Je geeft alles terug aan de medewerker bij de pashokjes, die jou niet vreemd aan kijkt maar waarbij je wel een bepaalde spanning voelt.

6. De supermarkt inlopen met een tasje van een andere winkel

Voor je gevoel heeft het winkelpersoneel een hekel aan je als ze je zien met een boodschappentas van de concurrent. Ontrouw, noemen ze dat. Hoewel het personeel veel te druk is met hun eigen taken en het ze bijna nooit opvalt welke tas een klant draagt, word je toch een beetje overspoeld door schaamte...