5x verschillende manieren om je partner te kussen

Liefde door Anjali

Een goede zoen kan hetzelfde gevoel los maken als een parachutesprong: de neurotransmitters die vrijkomen zijn namelijk dezelfde. Je ademhaling versnelt, hartslag en bloeddruk stijgen en je hersenen maken extra endorfine aan: goed voor een instant geluksgevoel. Wist je dat er nog veel meer manieren zijn om elkaar te kussen?

1. De onverwachte

Eén van de meest spannende soorten kussen. Je verwacht 'm niet, maar opeens gebeurt het: in de supermarkt, op een concert of in de bioscoop. Of het nou je oude liefde is of je nieuwe vlam, het geeft veel adrenaline en is goed voor jullie band.

2. Kus op de intuïtie

Een kus op het derde oog, midden op je voorhoofd tussen de wenkbrauwen, maakt alles een beetje beter. Zeker als de ander het met liefde en passie doet. Het activeert de pijnappelklier en hypofyse en geeft een gevoel van veiligheid, echt een helende kus dus.

3. Neuzen

De eskimo-kus, de kunik, is niet bedacht omdat anders de lippen aan elkaar vastvriezen zoals men wel eens denkt. Het is simpelweg omdat eskimo's van top tot teen bedekt zijn, met alleen hun neus en ogen blootgesteld aan de buitenlucht. Hoe dan ook, het blijft een teken van puurheid en liefde.

4. Handkus

Het is geen officiële kus, maar het geeft wel een teken van affectie. Bij de handkus is het de bedoeling dat je lippen de hand van je partner raakt. Het liefste mét oogcontact, om de passie te weergeven en elkaar eens goed diep aan te kijken. 

5. Luchtkus

Een iets afstandelijkere kus: de luchtkus. Dat is wanneer je een kusje op je eigen hand geeft en het naar je partner toe blaast. Het handige aan een luchtkus is dat jullie beiden weinig affectie hoeven te tonen, en elkaar kunnen laten weten dat je van de ander houdt als je niet dicht bij elkaar bent.