Vriendin Diederik Jekel zwanger na miskraam: "diepe buiging"

Celebs door Elsemieke

Diederik Jekel en zijn vriendin Eline krijgen een kindje, zo deelde de 38-jarige journalist op Instagram. De baby is éxtra welkom omdat de twee eerder een miskraam hebben moeten doormaken. Diederik schrijft een hartverwarmende caption onder de echofoto.

Diederik Jekel krijgt kindje

 

Diederik Jekel (38) en zijn vriendin Eline worden ouders. Het is niet de eerste zwangerschap die Diederik en Eline samen beleven. “Geweldig ontroerend mooi fijn nieuws, toen we 22 weken geleden hoorden dat Eline zwanger is. Voor de tweede keer.” Hij is zich er ook ten dege van bewust dat niet iedereen blij wordt van zo'n bericht. Omdat ze zelf graag zwanger willen worden of omdat je een miskraam hebt gehad, bijvoorbeeld. “Daar wil ik mee beginnen omdat ik maar al te goed weet hoe hard ons blije nieuws bij iemand anders aan kan komen. Daarom wil ik graag benadrukken dat als dat voor jou zo is, ik weet hoe je je voelt, en alleen maar liefde en begrip voor je heb.”

Minder mental load

De journalist heeft ook enorm lieve woorden voor zijn zwangere vriendin. “Wat zij en alle andere zwangeren allemaal doormaken tijdens de zwangerschap, daar kun je als partner alleen maar diep, diep voor buigen. Wij kunnen kiezen om gewoon soms ongestoord door te werken, hoeven niet dingen binnen in ons geheim te houden, hebben niet de hele dag door stress of we ons kindje wel goed genoeg verzorgen, wij hebben minder mental load, we kunnen eten/drinken wat we willen, wij hebben niet de hormoonschommelingen of lichamelijke gevolgen.”