Dit zijn de populairste Spaanse babynamen

Kinderen door Maya Luz

Tapas, flamenco en stierenvechten, dat zijn de dingen waar we aan denken als we aan Spanje denken. Daarnaast is Spaans een prachtige taal. Uit deze taal komen veel namen voort die populair zijn in Nederland. Dit zijn de populairste Spaanse jongens- en meisjesnamen. 

Lees ook: Dit zijn de populairste Engelse babynamen

Spaanse babynamen

De Spaanse taal valt onder de Romaanse taalfamilie. Hieronder vallen onder andere ook Italiaans en Portugees. Daarnaast is het ook een van de meest gesproken talen ter wereld. Spaanse namen zijn erg populair in Nederland, en dan vooral deze vijf jongens- en meisjesnamen.

Spaanse jongensnamen

In de Spaanse taal zijn er ontzettend veel prachtige jongensnamen te vinden. Deze vijf leuke jongensnamen zijn het populairst in Nederland.

1. Hugo

Hugo is de populairste Spaanse jongensnaam in Nederland. Als je deze naam zo ziet, zou je misschien niet direct de link leggen met de Spaanse taal. Dat is ook niet gek, want deze naam heeft ook een Germaanse origine. De naam Hugo in het Spaans betekent hart, verstand en ziel.

2. Ruben

Ruben is nog een naam die je niet zo snel zou koppelen aan de Spaanse taal. Deze naam heeft ook een Hebreeuwse origine. De naam komt ook voor in de Bijbel. Ruben betekent 'aanschouw, een zoon.' Dit maakt het een leuke naam voor als je bijvoorbeeld al een meisje hebt of heel graag een zoontje wilde.

3. Manuel

Nu komen we bij de namen die we wel direct zouden associëren met de Spaanse taal. Deze naam was in 2015 erg populair, daarna was er een korte daling in populariteit. Maar sinds 2020 is er weer een opmerkelijke stijging. De naam Manuel betekent 'God is met ons'.

4. Javi

Een J spreekt men in het Spaans anders uit dan in het Nederlands. Je kunt er bij deze leuke jongensnaam dus voor kiezen om de naam een authentieke Spaanse klank te geven, of het juist een Nederlandse flair te geven. De naam betekent kasteel of nieuw huis.

5. Jairo

Als laatste op het lijstje met jongensnamen staat de naam Jairo. Deze unieke Spaanse babynaam is afgeleid van de naam Jaïr. Jairo betekent God verlicht of Hij schijnt.

Spaanse meisjesnamen

Naast jongensnamen, kun je in de Spaanse taal ook een hoop mooie meisjesnamen vinden. En net als bij de jongensnamen, zou je niet iedere naam direct associëren met de Spaanse taal. Dit zijn de populairste Spaanse meisjesnamen in Nederland.

1. Isabel

In ons lijstje met Italiaanse babynamen kwamen we al de naam Isabella tegen. Isabel is de Spaanse variant! Net als de Italiaanse naam, is Isabel afgeleid van de naam Elisabeth. Het betekent 'God heeft gezworen', of 'God is mijn eed'.

2. Elisa

Elisa is ook een populaire meisjesnaam die is afgeleid van de naam Elisabeth. Deze babynaam heeft dan ook een overeenkomende betekenis. Deze prachtige babynaam betekent ook 'God is redding'.

3. Kiki

Is Kiki een Spaanse naam? Ja! Het is een verrassende toevoeging aan de lijst, maar Kiki heeft toch echt een Spaanse origine. Deze schattige meisjesnaam heeft meerdere betekenissen, waaronder parel. 

4. Adriana

De naam Adriana heeft verschillende plekken van origine. Zo is de naam populair in Italië en wordt deze ook veel gebruikt in de Verenigde Staten. In de Spaanse taal betekent Adriana donker of rijk.

5. Esma

Last but not least, hebben we de naam Esma. Deze prachtige meisjesnaam was vooral tussen 2013 en 2016 erg populair. Maar ook in 2022 werd deze naam vaak gebruikt. Esma betekent geliefde of helder groene edelsteen. Dit maakt het een perfecte babynaam voor een meisje met groene ogen.

Lees ook: Dit zijn de populairste Italiaanse babynamen