André Hazes "voor het eerst nuchter" in televisieprogramma: "super nerveus"

Media door Elsemieke

André Hazes zat gisterenavond bij ‘Jinek’ om het te hebben over zijn herstel na drank en drugs en een nieuwe editie ‘Holland Zingt Hazes’. Side note: de zanger zit voor het eerst sinds zijn dertiende compleet nuchter in een actualiteitenprogramma, zo geeft hij toe aan Eva Jinek.

André Hazes voor het eerst sinds verslaving weer op tv

Wanneer Eva Jinek vraagt hoe het voelt dat André na anderhalf jaar weer terug is op tv, reageert de zanger verschrikt. “Ja, ik wist niet dat we meteen naar mij zouden gaan!” Maar hij herpakt zich snel. “Ja, het is wel grappig. Ik ga van Jellinek naar Jinek.” Dit antwoord zorgt voor een ietwat ongemakkelijk sfeer, maar gelukkig vervolgt hij al snel met een andere uitsprak, waarmee hij zelfspot toont. “Ik had de hele dag wel buikpijn, ik durfde niets te eten, omdat ik bang was dat het er nu uit zou komen.”

Buikpijn voor tv

"Het is eigenlijk heel triest", reageert de zanger verder over zijn eerste nuchtere televisie-optreden ooit. "Ik denk dat dat de reden was dat ik zo nerveus was. Dit is echt sinds mijn dertiende wel nieuw.” André is aan tafel bij Jinek openhartig over zijn verslavingen. “Vanaf mijn dertiende dronk ik en vanaf mijn vijftiende gebruikte ik ook cocaïne.” André heeft naar eigen zeggen 'de hele dag buikpijn' voor zijn verschijning bij Jinek.

Rechtzaak Rachel

André laat weten dat hij niks te maken heeft met de lopende rechtszaak die zijn zus Roxeanne tegen hun moeder aanspant over de erfenis van André Sr. "Ik zal nooit slecht praten over m'n ouders en vooral mijn moeder heeft het beste geprobeerd wat ze kon." Toch laat hij zich even uit over moeder Rachel: "Ik denk wel, omdat ik zelf een vader ben denk ik: Jezus mam, wat heb jij een hoop steken laten liggen." 

Hij laat weten dat hij geen contact heeft met zijn zus. "Zij heeft er geen behoefte meer aan." Sinds André in therapie gaat, ging het snel beter. “Aan sommige dingen kan ik oprecht niets doen. Dat is vroeger in mijn jeugd voor mij bepaald. Ik ben gelukkig nog jong, dus ik kan nu beseffen dat sommige dingen die ik denk niet normaal zijn. En dat is voor mij het allerbelangrijkste.” De Twitter reacties zijn over het algemeen positief.