Omar Sy: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Omar Sy is beroemd geworden vanwege zijn rol als Driss in de film Intouchables.

Over Omar Sy

Volledige naam
 Omar Sy
Geboortedatum
20 januari 1978 (leeftijd 46 jaar)
Geboorteplaats
Trappes, Frankrijk
Huidige woonplaats
Los Angeles, Californië
Relatiestatus
Omar is getrouwd met Hélène Sy

Achtergrondinformatie

Omar Sy werd geboren in het Franse Trappes. Zijn vader is van Senegalese afkomst en zijn moeder is afkomstig uit Mauritanië. Omar is vooral bekend van zijn rol als Driss in de film Intouchables. In 2012 ontving hij de César voor beste acteur voor zijn rol in die film. Daarmee werd hij de eerste donkere acteur die de prijs in ontvangst mocht nemen.

Jeugd

Omar groeide op in een gezin met acht kinderen.Met het hele gezin woonde hij in één van de achttien Parijse arrondissementen. Zijn vader werkte als fabrieksarbeider in de buurt van Parijs. Zijn moeder werkte als schoonmaakster. Het gezin had het niet breed, maar ondanks dat heeft Omar een fijne jeugd gehad.

Kort nadat Omar klaar was met de middelbare school kreeg hij een baan aangeboden bij de lokale Franse radiozender Radio Nova. Hier werkte hij mee aan de komische rubrieken. Daar ontmoette hij ook komiek Fred Testot. Samen creëerden ze een succesvolle sketchshow in Frankrijk. Dankzij zijn werk als komiek kwam Omar in de acteerwereld terecht.

Carierre

Na zijn rol in ‘Les Intouchables’ in 2011 lag de filmwereld aan Omar zijn voeten. Eén probleempje; hij sprak bijna geen Engels. Daarom maakte hij zich in een rap tempo de Engelse taal machtig. Waarna rollen volgden in films als X-Men en Jurassic World.

Opmerkelijk is dat Omar nooit een acteer-opleiding heeft gevolgd, maar wel in 2012 een César won voor zijn rol in ‘Intouchables’. Eén van zijn recentste successen is  de serie Lupin waarin hij de hoofdrol van Assane Diop speelt. De serie was in 2021 de best bekeken nieuwe serie van Netflix.

Vermogen Omar Sy

Het vermogen van Omar Sy wordt geschat op ongeveer 3 miljoen euro.

Instagram Omar Sy

Bekend van

Intouchables

Intouchables, wat vrij vertaald onaanraakbaren of ongenaakbaren betekent, is een Franse film uit 2011. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een geheel verlamde aristocraat die een vriendschap opbouwt met zijn uit de banlieue afkomstige verzorger. De rol van de verzorger wordt gespeeld door Omar Sy. De film is gebaseerd op het autobiografische boek Le Second Souffle van Philippe Pozzo di Borgo.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Omar Sy

Wat is de nationaliteit van Omar Sy?

Omar is geboren in Trappes, Frankrijk. Zijn nationaliteit is dus Frans.

Met wie is Omar Sy getrouwd?

Omar is getrouwd met Hélène. Met haar vormt Omar sinds 1997 een koppel.

Hoe lang is Omar Sy?

Omar is 1,90 meter lang.

Heeft Omar Sy kinderen?

Omar heeft drie dochters en twee zoons.

Waar is Omar Sy opgegroeid?

Omar is opgegroeid in een Parijse buitenwijk.

Waar woont Omar Sy?

Omar woont met zijn gezin net buiten Los Angeles.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)