Kijkers boos op programmamakers Expeditie Robinson: "onwaardig afscheid"

Media door Elsemieke

'Expeditie Robinson' duurt al maanden, maar het einde van het programma is eindelijk nabij. Slechts drie van de kandidaten kunnen zich plaatsen voor de finale. Van één van hen - de ultieme publiekslieveling - wordt vlak voor de halve finale wel heel abrupt afscheid genomen.

Kijkers boos op programmamakers Expeditie Robinson

De overgebleven kandidaten hebben maar liefst 34 dagen op een eiland doorgebracht om naar de halve finale te kunnen: een ware prestatie. Hoewel hun kracht afneemt, hebben ze allemaal vooral veel mentale power over om het einde te halen. Harry en Dzifa strijden op afvallerseiland voor een plekje bij de laatste zes. De twee moeten een ingewikkelde puzzel oplossen om te bepalen wie doorgaat naar de halve finale. Dzifa is uiteindelijk degene die de puzzel als eerste oplost.

Kijkers boos om vertrek Harry

Als de kandidaten afvallen, hoort er normaal gesproken een waardig afscheid bij, maar dat gebeurt niet bij Harry Piekema, tot grote teleurstelling van de kijkers. Als haar puzzel klaar is, is Harry onder de indruk. “Hoe krijg je dit voor elkaar?” Dat is direct het laatste wat we zien van Harry. Twitterend Nederland snapt niet waarom Harry zonder terugblik het programma uit is. 

Finale Expeditie Robinson

Uiteindelijk is het tijd voor de laatste proef voor de finale. Ferry is degene die de eerste proef wint en dus de eerste finalist is van Expeditie Robinson 2022. Dzifa is de afvaller in de eerste ronde. London is de tweede finalist. "Ik ga door naar de finale. De finale, even serieus. Hoe gek is dat?" April moet helaas het veld ruimen. Dennis en Niek moeten in de laatste spannende proef met een katapult een tegel kapotschieten. Het is weerman Dennis die de proef wint. "Er gaat echt iets heel lekkers door je heen. Je bent zo ontzettend blij, want die laatste plek in de finale is gewoon voor mij." Dat betekent dat Niek Roozen als laatste kandidaat voor de finale het eiland moet verlaten.