Bloedstollende vete tussen Vincent en Thijs eindigt in Expeditie Robinson aflevering 14

Media door Elsemieke

In aflevering van Expeditie Robinson 14 het dan eindelijk zover: Vincent Vianen gaat op Afvallerseiland de strijd aan met Thijs Boermans. De winnaar blijft en de verliezer neemt het eerste vliegtuig naar Nederland. Maar omdat het er bij Thijs 'beneden en van boven uitkomt', heeft hij het zwaar.

Geen vriendjeseiland in Expeditie Robinson

Nu Thijs niet meer onder de teamleden is, is de sfeer op het grote eiland anders. "Het haantje is uit het kippenhok", meent Dennis. Slechts vier expeditieleden maken zich klaar voor de immuniteitsproef, waar Ferry de proef wint en er met immuniteit vandoor gaat. Ondertussen is Vincent niet zo blij met de komst van degene die hem uit de Expeditie heeft willen sturen. "Van álle mensen, Thijs", gruwelt hij. "Ik ga niet zo behulpzaam zijn hier. Het is hier geen vriendjeseiland."

Expeditie Robinson 22: alles over de startdatum, deelnemers en locatie

'I'm out'

Tijdens de beruchte evenwichtsproef, is het uiteindelijk Thijs die als eerste naar beneden valt. Dat heeft deels te maken met zijn fysieke staat door de verrote kokosnoot die hij binnen heeft gekregen. "Die val betekent het einde van mijn expeditie", reageert hij direct. Vincent is blij met de winst. "Het is wel lekker, want hij stemt mij eruit en nu mag ik hem lekker van dit eiland bonjouren." Thijs heeft wel vrede met zijn verlies. "Je komt jezelf hier keihard tegen. Ik ben heel trots op mezelf. Het is mooi geweest, I'm out." Op de eilandraad krijgt Dzifa de meeste stemmen. De kans om naar afvallerseiland te gaan, hoort ze met enthousiasme aan. "Heel graag! Ik wil graag nog strijden."