6x de leukste tv-vriendschappen

Media door Fleur
Echte vriendschap is mooi, maar de band tussen sommige tv-karakters steelt vaak ook ons hart. Het lijkt soms net alsof je naar de menselijke Tom & Jerry kijkt. De volgende tv-vriendschappen kunnen wat ons betreft niet meer stuk!
 

Grey’s Anatomy: Meredith & Cristina
Wie: Meredith Grey en Cristina Yang, beiden dokters (eerst in opleiding, later officieel) in het Seattle Grace Hospital.
Waarom: de ‘Twisted Sisters’ zijn een begrip in serieland, en dat niet voor niets. Had dokter Mer issues met Mc. Dreamy, dan stond haar collega en vriendin Yang klaar met tequila, en toen Cristina gedumpt werd voor het altaar, was het Meredith die haar hysterische en bovenal verdrietige vriendin uit haar bruidsjurk knipte. En dat was pas in seizoen 3. Naarmate de serie vorderde, overleefden ze samen de grootste nachtmerries, van bijna-dood-ervaringen (Mer) tot gespiest worden door een ijspegel (Cristina) tot vliegtuigcrashes (beiden). Soms hadden en hebben ze ruzie, maar ook dat zijn ze tot nu toe te boven gekomen. Want Twisted Sisters ben je niet voor niets, en tequila blijft altijd bestaan.
Quote: ‘You’re my person. You’ll always be my person.’
 

How I Met Your Mother: Barney, Marshall en Ted
Wie: New Yorkers Barney Stinson, Marshall Eriksen en Ted Mosby. Marshall en Ted waren voor lange tijd studie- en huisgenoten, Barney kwam er later bij.
Waarom: nergens in een serie zie je vrienden elkaar zo accepteren zoals ze zijn. Ted is soms hopeloos op zoek naar liefde, Barney is vrijwel altijd een pain in the ass en Marshall is eigenlijk gewoon een vrouw in een mannenlichaam, die ook nog eens flink onder de plak kan zitten bij zijn Lily. Maakt het allemaal uit? Nee. Wat er ook gebeurt, de vrienden zitten al-tijd (weer) met elkaar om één kroegtafel.
Quote: ‘Friendship is an involuntary reflex. You can’t help it!’
 

Pretty Little Liars: de Liars
Wie: Hanna Marin, Spencer Hastings, Aria Montgomery en Emily Fields, vier highschoolscholieren in het plaatsje Rosewood.
Waarom: wat er ook gebeurt, de Rosewood-‘gahls’ zijn niet uit elkaar te krijgen. Sinds de mysterieuze dood van hun vriendin Alison ontvangen de vriendinnen vervelende sms-berichtjes van een onbekende, die hen voortdurend de stuipen op het lijf probeert te jagen. En dat is niet alles: door de bemoeienis van de meisjes met Ali’s dood, belanden ze van de ene rampsituatie in de andere. Gebroken benen, ontdekte liefdesaffaires, bijna-dodelijke ongelukken… Noem het, en het gebeurt de meisjes. Maar ook: noem het, en ze blijven samen rechtovereind staan. Als dat geen vriendschap is.
Quote: ‘Friends share secrets. That’s what keeps us close.’
 

Gossip Girl: Serena en Blair
Wie: Serena van der Woodsen en Blair Waldorf, New Yorks bekendste upper eastside-dames. 
Waarom: er is niets wat Serena en Blair niet overleefd hebben, al hebben ze flink veel time-outs gehad. Maar toch: iedere keer zochten én vonden ze elkaar weer. Zelfs toen Serena een escapade had met Blairs vriendje. Zelfs toen Serena daarom New York verliet zonder ook maar iets tegen Blair te zeggen. En zelfs toen Blair stikjaloers was op Serena en haar meerdere malen een hak zette. En toen ze er met Serena’s ex vandoor ging. En toen… Nou ja. Alles werd vergeven en vergeten. Dan moet je wel héél veel van elkaar houden, toch? 
Quote: ‘We’re sisters. You’re my family, what is you is me. There’s nothing you could ever say to make me let go. I love you.’
 

Sex and the City: de vier ‘girls’
Wie: Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes, Samantha Jones en Charlotte York, vier vriendinnen uit Manhattan.
Waarom: omdat ze jarenlang meer wel dan niet samen waren en ze het nooit (echt) zat werden. Door dik en dun steunden deze dames uit New York elkaar, of het nu ging om mislukte dates, rampzalige mannen of net-niet-huwelijken. Ontelbaar veel keren pimpten ze elkaars zelfvertrouwen, werd ernaar problemen geluisterd, klonk er gelach om hilarische verhalen en ontving er wel iemand steun – bij mannen die zich niet aan je wilden binden, maar ook bij ziekte. Als je het hebt over onvoorwaardelijke vriendschapsliefde, heb je het over deze prachtige vrouwen uit The Big Apple.
Quote: ‘Maybe our girlfriends are our soulmates and guys are just people to have fun with.’
 

Friends: Joey en Chandler
Wie: Joey Tribbiani en Chandler Bing, beste vrienden en huisgenoten.
Waarom: omdat ze ieder hilarisch, ontroerend en memorabel moment ten volste sámen beleven. Niets is dit tweetal te gek, en eerlijkheid staat hoog in het vaandel. Mix dat en je krijgt de ideale vriendschap. Eentje waarin leven met een kano in je huiskamer, elkaar steunen bij de gekste carrièrekeuzes en het dragen van elkaars complete garderobe heel normaal is, evenals het geven van kritiek. Gewoon voor de anders bestwil. Want Joey, jouw adamsappel héét geen Joey-appel, en by the way: je gedraagt je soms echt als een wijf.
Quote: ‘Here it is, buddy boy. You hide my clothes, I’m wearing everything you own.’

Welke tv-vriendschap vind jij het leukst?