Dating app tips voor als je op zoek bent naar een serieuze relatie

Single & daten door Zita

Als je single bent, maak je misschien wel gretig gebruik van een aantal dating apps. Je doet het om lekker te daten, te flirten of omdat je op zoek bent naar een relatie. Sommigen vinden dan ook hun ware liefde op dating apps, maar niet iedereen heeft hier succes in. In dat geval zijn er een aantal handige tips die je toepast. Zo schuif je aankomende kerst misschien niet meer alleen aan.

Welke dating apps zijn er?

Er zijn een hoop dating apps die je gebruikt om op zoek te gaan naar de ware liefde. Bekende dating apps zijn Tinder, Bumble, Happn en InnerCircle. Op dating apps is het soms lastig in te schatten of iemand op zoek is naar een serieuze relatie. Er zijn apps waar je dit gemakkelijk aangeeft met een klein tekstje of een emoji. Sommige apps zijn er ook echt op gemaakt op een serieuze relatie aan te gaan. Maar welke tips zijn er om de kans op een relatie te vergroten?

Maak je profiel compleet

Je kan nog wel zo’n leuke foto hebben, maar wanneer iemand op zoek is naar een relatie wil je meer weten over een persoon. Zorg er daarom altijd voor dat je profiel compleet is. Voeg bijvoorbeeld meerdere foto’s doe van jezelf. Zo weet iemand beter hoe jij eruitziet en geloven ze dat je geen catfish bent. Naast foto’s schrijf je ook een beschrijving over jezelf en laat weten waar je op zoek naar bent. Schrijf bijvoorbeeld dat je op zoek bent naar een relatie en niet alleen naar een wilde avond met iemand. Wees niet te serieus, een vleugje humor doet het altijd goed om met anderen te matchen.

Kijk naar iemand intenties

Net als dat jij een compleet profiel hebt, kijk je ook naar of de ander dat heeft. Wat zijn de intenties van deze persoon? Is diegene ook op zoek naar een relatie? Match! Weet je dit nog niet zeker? Vraag er dan naar. Zo weten jij en die persoon goed waar je aan toe bent.

Doe research

Oke, dit komt misschien een beetje stalkerig over, maar better safe than sorry. Doe research over de persoon met wie je misschien afspreekt. Kijk naar gemeenschappelijke vrienden en vraag hen of dit relatiemateriaal is. Check ook de Instagram van die persoon. Zegt je gevoel dat je toch niet met deze persoon moet afspreken? Laat het dan links liggen. Genoeg andere vissen in dating-app wereld.