Johnny de Mol niet vervolgd in mishandelingszaak wegens gebrek aan bewijs: "opgelucht"

Media door Elsemieke

De ex van Johnny de Mol, Shima Kaes, beschuldigt Johnny ervan dat hij haar heeft mishandeld tijdens vakanties, maar het Openbaar Ministerie seponeert nu de zaak. Uit het onderzoek is namelijk onvoldoende bewijs naar voren gekomen waaruit blijkt dat Johnny zijn ex-vriendin zou hebben mishandeld.

Johnny de Mol niet vervolgd in mishandelingszaak wegens gebrek aan bewijs

Shima Kaes had van 2014 tot en met 2015 een relatie met Johnny De Mol. Ze zegt dat ze in 2015 driemaal is mishandeld door de presentator en zoon van John de Mol. Dat is volgens Shima zowel op vakantie in Mexico gebeurd, in Amsterdam en een keer op Ibiza. Wel deed ze pas in 2020 aangifte van de mishandeling en poging tot doodslag. In april van dit jaar verscheen in HP/De Tijd een artikel met details over haar aangifte. In het artikel stonden foto's die overeenkomen met haar verklaringen en medische verslagen van de hulp die ze na twee van de mishandelingen kreeg.

Geen schoonheidsprijs

Johnny de Mol erkende eerder al dat de relatie met Shima Kaes "zeker geen schoonheidsprijs verdient". De mishandelingen ontkende hij wel. "Maar met twee vingers in de lucht kan ik zeggen: er is niets van de beschuldigingen waar. Ik heb het allemaal niet gedaan en van mishandeling is zeker geen sprake." Nadat Shima in maart van dit jaar gehoord was, zijn nog drie andere getuigen gehoord door het OM. Die verklaringen leverden onvoldoende steun op. De geluidsfragmenten die Shima aanleverde bevatten ook te weinig context en van de foto's van de mishandelingen is niet duidelijk wanneer ze zijn gemaakt. Daarom heeft de officier van justitie besloten om de zaak te seponeren.

Steun gekregen

"Ik heb altijd vertrouwen gehad in het onderzoek en in deze uitkomst", aldus Johnny. "Evengoed was het een zware tijd, dus ik ben opgelucht dat deze beslissing er nu is. Ik zal nog even de tijd nemen, en ik hou jullie op de hoogte wanneer ik welke werkzaamheden hervat. Ik wil iedereen bedanken voor de steun en lieve berichten die ik de afgelopen tijd heb mogen ontvangen."

GHB

Eind april beschulde een anonieme vrouw Johnnny van seksueel misbruik. Ze zou door Johnny De Mol zijn gedrogeerd met GHB en daarna seksueel zijn misbruikt in een hotel. Het OM concludeerde eerder al dat ook in deze zaak onvoldoende bewijs bestaat. Johnny keert in oktober terug op televisie in Restaurant Misverstand. Zijn talkshow HLF8 wordt momenteel door anderen overgenomen.