Zien: de eerste beelden van documentaire André Hazes op Videoland

Media door Elsemieke

Dat 2021 niet zo'n best jaar was voor zanger André Hazes, dat weet iedereen. Hij had een burn-out en ook was zijn relatie met Sarah van Soelen op de klippen gelopen. Daarnaast kampte de zanger met meerdere verslavingen. De documentaire over zijn ervaringen komt eraan. De eerste beelden zijn al te zien.

Documentaire André Hazes op Videoland

André Hazes heeft er een zwaar jaar opzitten. In september vorig jaar maakte zijn management zijn burn-out bekend. Een jaar geen optredens voor André, dus hij had genoeg tijd over. De zanger vertrok meerdere keren naar Florida om daar een documentaire over zijn leven op te nemen. Ook ging hij in therapie voor zijn verslavingen. In totaal twee jaar lang volgde documentairemaker Cheeru Mampaey de zanger in de moeilijkste periode uit zijn leven. En Videoland deelt vast de eerste beelden. 

F*cking groot probleem

“Tot een jaar geleden heb ik altijd geroepen dat ik niet verslaafd ben”, aldus André in de eerste beelden. “Ik was altijd André Hazes, ook thuis”, licht hij toe. “Als ik nu niet meer wakker wordt, vind ik het echt helemaal prima." Inmiddels is het besef van zijn verslavingen binnengekomen en heeft hij eraan gewerkt. “Nu durf ik wel te zeggen dat ik echt een heel f*cking groot probleem had.”

Wanneer staat André Hazes de documentaire op Videoland?

Ook volgens Videoland speelde André's verslaving een grote rol in zijn dagelijks leven en dat van zijn naasten. "Door te reflecteren op deze voor hem schrijnende beelden, wordt duidelijk hoe hij zich destijds eigenlijk voelde en hoe het leven van André er de afgelopen twee jaar echt uit heeft gezien." De in totaal vijfdelige Videoland Original André Hazes is vanaf donderdag 20 oktober te zien bij Videoland.

"verslavingen overwonnen"

André Hazes schreef in augustus in een uitgebreide post op Instagram dat hij uit de publiciteit verdween om van zijn verslavingen af te komen. "Ik deel daarom nu met jullie hoe het de afgelopen periode met mij is gegaan en hoe het nu met mij gaat. Ik raakte mijzelf kwijt, terwijl ik iedereen om mij heen tevreden probeerde te houden. Wanneer ik probeerde mijzelf terug te vinden, raakte ik steeds meer mensen kwijt." André heeft uiteindelijk professionele hulp gezocht. "Omdat ik dat op dat moment zo nodig had. Gewoon helemaal terug naar de basis in een zoektocht naar mijzelf. Uitzoeken wie ik nu werkelijk ben, wat ik wil in mijn leven en erachter komen wat mij nu ECHT gelukkig maakt (en wat juist niet). Ik ben cold turkey gestopt met het slopen van mijn lichaam en ik heb daarin bewust gekozen voor een lange mediastilte."