6 gilets om je outfit specialer te maken!

Mode & trends door Juliët

Een mode-item dat je ook dit najaar weer kunt dragen, is het gilet. Lang, kort en met of zonder printje: er is voor iedereen een geschikt exemplaar. Oftewel een kledingstuk dat niet meer weg te denken is uit je garderobe.

Hoe combineer je een gilet?

De gilets kun je combineren met een klassieke blouse of met een warme trui. Je kan het zo chic of casual maken als je wilt. Ze zijn in veel verschillende stijlen te krijgen. Nu is de vraag, voor welke stijl ga jij?

  1. Over een blouse. Houd het simpel met een zwart gilet of ga lekker los met een kleurrijke variant.
  2. Met een jurk. Tip: draag een effen gilet bij een maxi-jurk met print en een gilet met een printje met een effen jurk. Zo blijft er balans in je outfit.
  3. Over een trui. Fijn met deze koude dagen. Zo fleur je een simpele trui toch net wat meer op.
  4. Over een shirtje. Ondanks dat er nu veel koude dagen aankomen, blijft dit een optie voor warmere herfstdagen. Ook leuk met een longsleeve.

Shop de leukste gilets

1. Denim

Denim is tijdloos en is veelzijdig te combineren. Ook als gilet niet te missen in je garderobe.

2. Teddy stof

Teddy stof is heerlijk warm en extra zacht. Een gilet is zelfs met een capuchon in deze stof te krijgen. Zo zacht als een beer. Wat wil je nog meer.

 3. Leer

Een outfit heel stoer of juist heel chic maken, het kan met een leren item. Ook tof is een gilet met een riem. Aan jou de keuze of je hem open of dicht wil dragen.

4. Bloemenprintje

Met een printje maak je je winterlook helemaal af. Een bloemenprintje is toch heel cute om in jouw garderobe te hebben. Dááág, simpele outfit.

5. Kort

Een extra korte variant is een keer wat anders. Leuk met bijvoorbeeld een blazer of pofmouwtje.

6. Lang en klassiek

Niet zo’n fan van een kort casual gilet? Dan is een langere variant met pied de poule-print made for you. Door de lengte is hij fijn te dragen over een jurkje of rokje. Zelfs in de wintermaanden.