8 leuke date ideeën die praktisch gratis zijn

Single & daten door Chloe

Een leuke date met je lover is één van de leukste manieren om je vrije tijd te besteden. Lekker uiteten, borrelen in de stad of ouderwets een filmpje pakken. Helaas kunnen al die dates aardig wat geld kosten. Daarom hebben wij een aantal leuke date ideeën verzameld, waar niet alleen jij, maar ook je portemonnee erg blij van wordt. 

1. Karaoke night

Hebben jullie een beetje dezelfde muzieksmaak? Dan is een karaoke night echt iets voor jullie. En dan bedoelen we natuurlijk niet in een karaokebar, want dat kan behoorlijk prijzig zijn. Nee, wij bedoelen gewoon in jullie eigen huiskamer. Op YouTube staat het vol met karaoke video’s. Helemaal gratis en voor niks.

2. Rijden in jullie droomauto

We horen je denken: dit kan nooit goedkoop zijn. Dan gaan wij je het tegendeel vertellen, want dit is namelijk helemaal gratis. Een ritje in jullie droomauto is namelijk zo gefixt. Je kan namelijk gewoon naar de dealer om een proefritje te maken. Oké, als jij een dure Porsche in gedachten hebt, dan zullen ze die niet zomaar meegeven, maar bij de meeste auto’s is dit met een beetje bluffen geen probleem.

3. Ontbijt-diner

Als je je lover echt wilt verrassen dan zit je met deze date namelijk helemaal goed. Deze zal je date in ieder geval zeker niet aan zien komen. We zijn allemaal gek op een lekker ontbijtje met croissantjes, een gebakken ei en wat zoetigheid, dus waarom zou je dit alleen ’s ochtends eten? Organiseer een ontbijt-diner en geniet van al deze lekkernijen in de avond. Succes gegarandeerd.

4. Zonsondergang kijken

Als er iets is dat romantiek schreeuwt dan is het wel samen de zonsondergang kijken. Ga lekker samen naar het strand, neem een kleedje mee en wat warme chocomel of glühwein en je hebt sowieso een geslaagde date.

5. Een bezoekje aan het museum

Wist je dat er in Nederland enorm veel musea zijn die je gratis kunt bezoeken of slechts een paar euro kosten? Dan hebben we het natuurlijk niet over grote musea, maar eerder over de wat kleine onbekende musea. Ook deze kunnen je erg positief verrassen.

6. Game night

Nu het weer steeds grauwer wordt is het weer de perfecte periode voor een game night. Haal wat lekkere hapjes en drankjes in huis en haal de spellen uit de kast. Kaarsjes aan en je hebt een heerlijke avond.

7. Mini citytrip

Voor een geslaagde citytrip hoef je echt niet altijd het land uit. In Nederland zijn er vast nog genoeg steden of dorpen waar jullie nog nooit zijn geweest. Pak de auto of de fiets en ga naar een dorp of stad in de buurt. Zo ben je toerist in eigen land.

8. Probeer een nieuwe sport

Houden jullie allebei wel van een beetje actie? Dan is samen sporten de perfecte manier om dichter bij elkaar te komen. Probeer vooral een sport die jullie nog niet eerder gedaan hebben. Een proeflesje salsadansen of judo: de keus is aan jou.