Wil je zien! De top 10 meest ontroerende Bollywood-films op Netflix

Media door Mozhda

Wist je dat - na Hollywood - de tweede grootste filmindustrie ter wereld Bollywood is? Deze Indiase films staan bekend om de muziek en dans. De emoties en betekenisvolle verhalen raken je hart. Veel Nederlanders met een Aziatische achtergrond zijn opgegroeid met deze kleurrijke films. Dankzij Netflix neemt de populairiteit van de films toe! Nieuwsgierig naar de Bollywood-films, we hebben de top 10 meest ontroerende films op Netflix verzameld.

10. Dil Se.. (1998)

Houd je van mysterieuze films met een poëtische draai? Dan is deze film voor jou gemaakt! Amar blijft Meghna achter nalopen. Maar Meghna kent geen innerlijke rust. Daar komen een hoop intense emoties bij kijken. De soundtrack en de beklemmende achtergrondmuziek is door niemand anders dan de Oscar winnende A. R. Rahman gemaakt. Dit is zo’n film waar de ene persoon er geen snars van snapt, en de ander wel de diepere boodschap meekrijgt.

Bekijk op Netflix

9. Kabhi Alvida Naa Kehna (2006)

Deze film gaat over niks anders dan… vreemdgaan! De focus liggen op Dev en Maya: hun affaire wordt tot het uiterste geromantiseerd. Toch voel je je verschrikkelijk voor de slachtoffers… hun partners. Zij doen er alles aan om hun huwelijk in stand te houden. De boodschap van de film is dan ook: settel pas met je partner als je écht van hem of haar houdt!

Bekijk op Netflix

8. Bulbbul (2020)

Hoewel deze film onder het genre horror valt, kunnen we onze ogen niet drooghouden. Apart, hè? De film bevat fantasyelementen en geeft een realistisch beeld over de power van vrouwen. De kleine Bulbbul denkt dat ze gaat trouwen met Satya: een jongetje op wie ze een crush heeft. Maar de realiteit klopt op haar deur wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan een veel oudere man. Ze leeft en groeit op tussen het onrecht. In hetzelfde dorp blijkt er een heks te zijn, die bloeddorstig en wraakzuchtig is. En daar schuilt een hartbrekend motief achter…

Bekijk op Netflix

7. The Sky Is Pink (2019)

Hoe moeilijk zou het zijn om te weten dat je 18-jarige dochter er over een tijdje niet meer gaat zijn en je het beste van haar leven wil maken? Aisha heeft longfibrose. Haar ouders en broer zetten een glimlach op, maar in werkelijkheid gaan zij letterlijk kapot van de pijn. De film geeft je een “The Fault In Our Stars”-vibe, maar dan familie-oriënterend. Ben je klaar voor dit waargebeurd verhaal over het leven van schrijfster Aisha Chaudhary?

Bekijk op Netflix

6. Mom (2017)

Gespeeld door niemand anders dan de Indiaas icoon Sridevi. Een moeder zet alles op alles wanneer haar stiefdochter slachtoffer wordt van een groepsverkrachting. Deze moeder is op zijn zachts gezegd ‘wraaklustig’. Vanaf het moment dat ze het heft in haar eigen handen neemt tot de laatste scène zit je op het puntje van je stoel.

Bekijk op Netflix

5. Gangubai Kathiawadi (2022)

Deze film is gebaseerd op het leven van Gangubai Kothewali. De 16-jarige Ganga wordt verkocht aan een bordeel. Haar leven draait met 180 graden als ze wordt gedwongen om als prostituee te werken. Maar het duurt niet lang tot ze als een feniks uit haar as herrijst. Ze wordt de madam van het bordeel. In plaats van de vrouwen uit te buiten, helpt ze hen. Hoewel de tedere en barmhartige Ganga nog in haar schuilt is ze nu dé inspirerende, bad ass en powerful Gangubai Kathiawadi!

Bekijk op Netflix

4. Om Shanti Om (2007)

Om praat elke dag tegen Shanti, maar zij antwoordt niet. Waarom? Hij staat tegenover Shanti op het billboard. Ze is een succesvolle actrice die met haar schoonheid Oms hart heeft gestolen. Maar ze verdwijnt op het hoogtepunt van haar succes. Waar is ze gebleven? De hartroerende waarheid komt na dertig jaar boven water. Shanti’s móét rechtvaardigheid krijgen en Om doet daar alles voor.

Bekijk op Netflix

3. Kabhi Khushi Kabhie Gham (2001)

Dit is toch wél de Bollywood comfort movie. Muziek, dans en emoties is waar het om draait. Oftewel, Bollywood in a nutshell. Film Companion noemt de film “The Most Glamorous Sobfest” en ik kan het zelf niet beter verwoorden. Het ene moment lachen we ons kapot en het ander moment kunnen we onze tranen niet tegenhouden als de broers Rahul en Rohan elkaar na jaren weer zien. Wees bereid voor deze emotionele achtbaan die 3 uur en 30 minuten duurt!

Bekijk op Netflix

2. Kuch Kuch Hota Hai (1998)

Vlak voordat Tina overlijdt schrijft ze brieven naar haar dochter Anjali Khanna. Ze vraagt aan haar of ze haar man Rahul en Anjali Sharma wil koppelen. De 8-jarige Anjali Khanna is op missie om de laatste wens van haar moeder te vervullen. Ze voelt zich verbonden met haar moeder door de brieven te lezen. Ze leest het verhaal over haar vader en Anjali Sharma. “Liefde is vriendschap” is het bekendste citaat uit deze film. Dat citaat veroorzaakt een misverstand. Maar uit dat misverstand bloeit er een prachtig verhaal van liefde, heartbreak, vriendschap en familie. Houd de zakdoeken bij je voor deze 3 uur durende rit!

Bekijk op Netflix

1. Kal Ho Naa Ho (2003)

Dit is toch wel de meest heart wrenching Bollywood-film. Ik waarschuw je: de tranen gaan uit je ogen storten en het brok gaat in je keel branden! De legendarische Shah Rukh Khan speelt in de meeste betekenisvolle en ontroerende Bollywood-films. In deze film speelt hij Aman, een liefdevolle man die zijn hartaandoening voor zijn geliefde Naina geheimhoudt. Zijn levensklok tikt en om die reden koppelt hij haar met Rohit. Maar Naina houdt van Aman en ze heeft geen idee dat er binnenkort een einde aan zijn leven komt. Kal Ho Naa Ho, oftewel “Morgen kan er niet meer zijn”…

Bekijk op Netflix