4 tips om dating apps te gebruiken in het buitenland

Single & daten door Chloe

Heb jij als single lady nog een vakantie op de planning staat. Wie weet vind je jouw grote liefde wel in het buitenland. Als jij wel van houdt om erop los te swipen, waarom zou je dat op vakantie dan niet doen? Dating apps zijn natuurlijk niet alleen in Nederland, maar wereldwijd een hit. Dus heb je zin om op vakantie op een date te gaan? Neem deze tips dan zeker even mee.

Welke datingapp moet ik gebruiken?

Sommige datingapps zijn helaas alleen in Nederland te gebruiken, maar er zijn er nog genoeg waarmee je ook op je vakantiebestemming kunt swipen. Tinder is bijvoorbeeld ook nog beschikbaar in heel West-Europa, de Verenigde Staten, India, Singapore, Australië en Nieuw-Zeeland. Zo heb je bijvoorbeeld nog MileHi Messenger, waarmee je verbonden wordt met mensen bij jou in het vliegtuig. En ben je op zoek naar dé datingapp voor reizigers? Dan is Tourbar een goede optie voor jou.

Foto’s

Goede foto’s op een datingapp zijn natuurlijk altijd belangrijk, maar als je iemand in het buitenland aan de haak probeert te slaan ga je misschien toch voor andere selfies dan normaal. Hoewel we het hier verschrikkelijk vinden om met een I love Holland shirt te lopen, kunnen anderen daar alleen maar om lachen. Laat dus vooral zien waar je vandaan komt. Dit hoeft natuurlijk niet met klompen en een stuk kaas, maar als je zo’n foto hebt mag het dus wel.

Je biografie

Dikke kans dat jouw biografie nu gewoon in het Nederlands geschreven staat. Maar ja, daar heeft iemand die jouw profiel in het buitenland tegenkomt niks aan als hij of zij de taal niet spreekt. Zet je biografie daarom om naar het Engels. Probeer ook rekening te houden met de cultuurverschillen. Wij Nederlanders worden altijd als erg direct gezien. Iets wat jij als grapje ziet kan voor een ander bot overkomen.

Wees voorzichtig

Dit geldt natuurlijk ook in Nederland, maar nu je op vakantie bent misschien nog wel meer. Vooral als je alleen bent. Spreek daarom dus altijd af op een openbare plek waar veel andere mensen zijn. Laat ook vooral niet direct weten in welk hotel je verblijft. Als je de date niks vond dan wil je natuurlijk niet dat je match meteen op de stoep staat. En ga je voor extra safe? Laat dan altijd aan een vriend(in) of familielid weten dat je op date gaat en met wie. Deel desnoods je live locatie. Safety first.