5 tips om jouw badkamer een betaalbare make-over te geven

Media door Elsemieke

De badkamer is de plek waar je even een momentje voor jezelf neemt. Of je nou je tanden poetst, gebruikt maakt van toiletten of jezelf wast. Dat de ruimte zelf schoon, mooi en rustig is, draagt bij jouw selfcare routine.

Een grote verbouwing om je badkamer een make-over te geven, kan aardig in de papieren lopen. Om over een nieuwe wastafel kopen nog maar te zwijgen. Gelukkig kun je met kleine details ook al een groot verschil realiseren. Maar wat zijn nou de trucs? Wij hebben de vijf meest simpele en beste voor je!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rose Inc. (@roseinc) on

1. Nieuwe handdoeken

Een fijne frisse handdoek voelt niet alleen prettig maar ziet er ook een stuk mooier uit dan een gerafeld of verwassen exemplaar. Koop allemaal dezelfde soort handdoeken - bijvoorbeeld in dezelfde kleur of met hetzelfde patroon - of kies voor een kleine variatie die mooi op elkaar aansluit. Vouw de handdoeken netjes op en plaats ze in de kast of op een plek waar ze mooi in het zicht liggen. 

 

2. Fijne én mooie verzorgingsproducten

Leuk hoor die shampoo die je bij de supermarkt koopt maar anno 2022 zijn er zoveel mooiere en misschien ook wel betere producten te koop. Kies een thema, bijvoorbeeld pastel of minimalistisch, en let hierop wanneer je een nieuw verzorgingsproduct aanschaft. Wegstoppen in kastjes hoeft zo zeker niet meer!

3. Accessoires

Heb jij een basic tandenborstelhouder, is jouw toiletborstel de goedkoopste van IKEA en zijn de haakjes voor de handdoeken inmiddels tien jaar oud? Verander deze eens. Er is zoveel moois te koop om je badkamer een upgrade te geven als het op de details aankomt. Denk bijvoorbeeld aan een bruin marmeren tandenborstelhouder en een mooi bakje voor je wattenschijfjes. 

4. Groen

Wat groen doet iedere ruimte goed, ook de badkamer. Kies voor exemplaren die bedoeld zijn voor vochtige plekken. Geen licht én geen groene vingers? Hang dan een bosje eucalyptus op aan je douche voor een frisse geur én een botanische look. Daar hoef je verder weinig aan te doen en heeft een groots effect.

5. Organiseer

Troep is een no go in de badkamer. Zorg dat voor alles een plekje is. Te veel rommeltjes? Shop dan een aantal leuke opbergmogelijkheden zodat niet alles in het zicht is. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mette Ditmer Denmark (@metteditmer) on