6 manieren om een pareo te dragen

Mode & trends door Jennifer

Tijdens een lekker stranddagje met je vrienden of geliefde wil je er wel fabulous uitzien. Het handigste is om de hele dag badkleding te dragen. Dan spring je binnen no time terug de zee in. Alleen wil je soms toch even wat meer kleding om je lijf, bijvoorbeeld als je even de boulevard op moet. Dan is een pareo (ook wel bekend als sarong) de perfecte uitkomst!

Lees ook: Deze mocktail met passievrucht is het perfecte drankje om deze zomer te proberen

1. Lange rok

Een pareo kun je op veel verschillende manieren dragen. Daarom is het ook zo’n handig kledingstuk en onmisbaar in je koffer voor de vakantie! Dit is waarschijnlijk de meest simpele manier. Het enige wat je doet is de pareo vastknopen bij je middel. Het maakt niet uit als de knoop heel groot is. Dat is de charme van een pareo.

2. Halterjurk

Een andere manier om je pareo te dragen, is de halterjurk. Laat je pareo in dit geval schuin over elkaar heen gaan en knoop het vast achter je nek. Een echte zomeroutfit, maar toch ook classy.

3. Omgeslagen over de schouder

Wat je ook kunt doen, is de pareo als kort rokje dragen. Vervolgens sla je het ene uiteinde over je schouder. De twee uiteindes zou je achter je langs met elkaar kunnen verbinden, maar dat hoeft niet per se. Kijk maar naar onderstaande foto, waar ze de pareo op nonchalante wijze heeft omgeslagen over de schouder.

4. Mouwloze jurk

Leuk zo’n rok, maar misschien draag je de pareo liever over je hele lijf. In dat geval kun je bijvoorbeeld gaan voor de mouwloze jurk! Knoop de pareo vast bij je borsten. Staat heel leuk en het zit goed à la minuut.

5. Korte rok

Draag je een mooie, nieuwe bikini? Show je bikini dan ook op de boulevard en draag de pareo als korte rok. Een goede outfit als je een avondje uitgaat met je beste vriendin(nen).

6. Lange rok met split

Dan hebben we tot slot nog een andere variant van de lange rok. Een pareo staat goed als rok! Al zit de pareo bij deze outfit iets losser, waardoor je een split hebt in het midden.

Lees ook: 11x comfy platte schoenen voor de zomer