Martijn en Sean zien droom én relatie uiteenspatten op Curaçao

Media door Elsemieke

Het avontuur waarin Martijn (41) en zijn partner Sean (31) zich met hun hond en drie naaktkatten storten, loopt niet zoals gepland. Niet alleen zit het gay resort dat het stel in Curaçao wil openen vol kakkerlakken en termieten, de emigratie en verbouwing is ook niet bestand tegen de relatie van het stel.

Channah Koerten verhuist naar Curaçao, maar zonder de vader van haar kinderen

'Ik Vertrek': Droom eindigt in nachtmerrie op Curaçao

In 'Ik Vertrek' maken we deze week kennis met aardwetenschapper Martijn en zijn 31-jarige vriend Sean. Samen vertrekken ze naar Curaçao om daar het allereerste gay-resort van het eiland te openen. Ze hopen met hun gay-resort een plek te creëren waar iedereen zichzelf kan zijn. Vol vertrouwen bouwen ze aan hun gezamenlijke droom, maar zoals altijd in Ik vertrek gaat niet alles van een leien dakje. Door alle verbouwingsstress en geldzorgen gaat het uiteindelijk helemaal mis in hun relatie.

Om meer tijd met elkaar te kunnen besteden, hebben Martijn en Sean voor 330.000 euro een leegstaand gebouw gekocht op het tropische eiland. Daar willen ze vijf studio's en twee appartementen bouwen om het allereerste gay resort van het eiland openen."Een fijne ontmoetingsplek voor gelijkgestemden." Eenmaal aangekomen op Curaçao vinden Martijn en Sean het gebouw toch wat groter dan ze dachten. Maar het vertrouwen in de aannemer is groot: volgens hem zijn al hun wensen geen enkel probleem. Die positieve instelling keldert al gauw wanneer ze tijdens het slopen kakkerlakken tegenkomen. 

"Het ging niet meer"

Vijf maanden later blijkt de schade aan het huis minder groot dan Martijn en Sean dachten, bovendien beloven de oude eigenaren een deel van de extra kosten op zich te nemen. Helaas gaat het tussen de twee avonturiers een stuk minder goed. Martijn heeft na zes jaar een punt achter de relatie met Sean gezet. "Heel verdrietig, maar het ging niet meer", vertelt hij. De relatie kent veel ups en downs, en het avontuur is de druppel. Martijn: "Samen zo'n verbouwing als dit doen en emigreren levert sowieso veel stress op. Dat was stress die bij ons te veel werd.”

"Ik gun het hem wel"

Sean zit ondertussen met z'n hond en de drie katten drie kilometer verderop. "Martijn heeft besloten om niet door die appel te bijten en daarom ga ik naar huis", legt Sean uit. Toch vindt hij het avontuur geen slechte keuze. "Wie niet waagt, die niet wint. Het was een gokje: mislukt. Ik hoop dat het allemaal goed gaat komen, ik gun het hem wel.”

Rouwproces

Zes weken na de relatiebreuk komen de eerste gasten naar het resort. Niet alle kamers zijn klaar en Martijn heeft geld bij zijn vader moeten lenen. Sean is weer terug in Hilversum, hij is bezig met een sollicitatie en het vinden van een huis. "Het rouwproces is nog gaande", legt hij zijn liefdesverdriet uit. "Ik hoop voor mezelf dat ik goede keuzes maak, maar ik hoop ook dat Martijn dat doet.” 

Foto: BNN/VARA