Appeltaart uit de airfryer? Zo maak je 'm!

Eten door Romy

De appeltaart van oma kan natuurlijk tegen geen enkele andere appeltaart op, maar deze taart komt wel aardig in de buurt. We hebben namelijk een recept voor je voor appeltaart uit de airfryer. Mocht je dus geen oven hebben en tóch appeltaart willen maken? Dat kan nu!

Appeltaart uit de airfryer

Het is wel handig als je een airfryer hebt met een bakaccessoire! Zoals deze airfryer. Mocht je geen bakaccessoire hebben, kun je ook een springvorm met een diameter van 20 cm gebruiken.

Wat heb je aan ingrediënten nodig?

  • 350 gr bloem
  • 125 gr boter op kamertemperatuur
  • 250 gr suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 2 eieren
  • 1 eidooier om te bestrijken
  • 4-5 grote appels geschild en in stukjes
  • 50 gr suiker
  • 1 el koekkruiden
  • 1 citroen rasp

Hoe maak je deze heerlijke appeltaart uit de airfryer?

We gaan beginnen met het maken van het deeg. Meng de bloem, boter, suiker, bakpoeder, zout en eieren tot een samenhangend deeg.

Maak vervolgens een bal van dit deeg. Verdeel dit in tweeën en maak hier dan ook twee platte vlakken van. Bedek deze plakken met folie en leg deze voor minimaal 30 minuten in de koelkast.

Oeh! We gaan verder met de vulling. Meng de appelstukjes met suiker, citroenrasp en koekkruiden. Laat deze even rusten. Vet vervolgens je bakvorm goed in met boter. Je taart kan slecht uit de bakvorm komen zonder een goede laag boter in de bakvorm.

Haal de twee plakken deeg uit de koeling en rol deze uit tot een dun lapje. Leg een van de lappen in de bakvorm en druk deze goed aan. Leg vervolgens je appelmengsel op de onderste laag. Van de andere lap maak je reepjes om de bovenkant mee te beleggen. Als laatste bestrijk je de bovenkant van je taart nog met het losgeklopte eigeel en bak je de appelaart in je airfryer op 160˚C, 30 minuten lang.

Smakelijk!